Stuar mill utilitarisme i llibertat

Páginas: 2 (342 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2011
John Stuart Mill
Síntesi
Aquest fragment és el fragment 49 del capítol 4 del llibre L’Utilitarisme de John Stuart Mill on parla de quina mena de prova és susceptible el principi d’utilitat.
Enaquesta part Stuart Mill ens parla de la virtut, vista des de la concepció utilitarista posant èmfasi en que l’únic que en busquem és el plaer que ens proporciona. L’autor ens remarca la virtut com abenefici per la societat i que l’amor als diners, al poder o a la fama són perjudicials per a ella.
Aquest fragment acaba expressant que la virtut és el més important per la felicitat general.Comentari
Stuart Mill té raó en que la nostra única meta és aconseguir plaer, ja que els humans ens passem la vida buscant la felicitat, i aquesta la busquem perquè ens proporciona plaer. Per tald’aconseguir aquesta felicitat els humans hem ideat una sèrie de normes amb les quals ens restringim la llibertat per tal d’assegurar-nos que ningú ens prohibeixi la nostra felicitat.
La societat és basaen la unió d’individus per tal d’assegurar-se una part de la llibertat renunciant a una altre així tenint més possibilitats de poder ser feliç amb més igualtat de condicions. Per això l’autor alfinal del fragment diu “imposa i requereix que cultivem l’amor a la virtut” , aquesta imposició ve donada per les lleis per tal de preservar la virtut.
Com que la societat és una unió per poder serfeliç, si estiguéssim sols seriem menys feliços? En efecte sí, ja que la nostra felicitat dependria únicament de l’individu i qualsevol altre individu el podria privar de llibertat reduint-li lafelicitat. Per això ens reunim en societat i estem regits per lleis, per tal d’assegurar que això no passi.
Tot i això nosaltres tenim somnis, tenim unes certes aspiracions per obtenir plaer d’elles, peròtambé poden crear frustració i en aquest cas la societat també en té un paper clau, ja que aquesta formant a l’individu li ofereix més possibilitats d’aconseguir el seu propòsit per tal d’obtenir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • STUART MILL. Sobre la llibertat.
  • la llibertat i el catala
  • reseña reconstructiva jhon stuar mill
  • Resum Sobre La Llibertat J.S. Mill
  • Entrevista imaginaria a John Stuar Mill
  • La llibertat i la responsabilitat
  • Sobre La Llibertat (J.S. Mill): Capítol Quart
  • La libertad de john stuar mill

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS