SU SSA Carla

Páginas: 3 (584 palabras) Publicado: 3 de junio de 2015
SUÏSSA





Carla Terés
índex



















Límits

mapa
Els limits geografics són: el nord amb les terres Germaniques i el Rin; al sud amb Itàlia i els alps; a l’ est amb Austria iLiechtenstein; hi a l’oest amb França i la cadena del Jura. Estàn diferenciades 3 regions naturals: la cadena del Jura, els Alps i la Meseta central o Mittelland.
Superfície
És un Estat alpí sense accés al marlocalitzat a Europa central, i amb una superfície de 41.285 km².

Vista panoràmica de Suïssa
Clima
Suïssa té un clima atemperat, variat segons l’altitud i la posició de les muntanyes. El climageneral és continental húmit. Els estius són càlids i plujosos, i els hiverns freds amb neu i temps trànquil amb molts dias nublads a les parts més baixes i mes assolejat a les parts altas, convinant sol ineu. El relleu i l’altitud influeixen molt al clima.

Relleu i rius
Suïssa té algunes de les muntanyes més altes i espectaculars dels món. És fonamentalment muntanyosa (Alps al sud i Jura alnord-oest) amb un altiplà central des d’on es poden comtemplar muntanyes escarpades i nombrosos llacs.
Els Alps són una important cadena de muntanyes situada a l’Europa central. El seu punt culminant és elMont Blanc, amb 4.810 metres d’altitud. Al voltant dels Alps afavorit per rius importants de cabal uniforme i riques terres de conreu.


Vista panoràmica
Serralada en forma d’arc de 1.000 quilòmetres delongitud per 400 quilòmetres d’amplada màxima. Hi són nombroses les muntanyes de més de quatre mil metres. És, doncs, un accident orogràfic important de l’escorça de la Terra.
Amb criteris geològicsi geogràfics es poden dividir en tres sectors diferenciats:
Els Alps Occidentals, que anirien des de les primeres elevacions a prop de la mar Mediterrània fins al Valais. Els Alps Marítims, el massísde la Vanoise, el dels Écrins i el massís del Mont Blanc en són els blocs més importants.
Els Alps Centrals, des del Valais fins als Grisons. Tot el Valais amb el massís més important dels Alps, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ssaa
  • Ssaas
  • ssaase
  • Ssaa
  • ssaa
  • Ssaaas
  • ssa indice
  • trabajo de ssa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS