Substàncies Covalents Mol·leculars

Páginas: 8 (1971 palabras) Publicado: 9 de abril de 2013
1.- Tipus possibles de maqueta:
La part pràctica d’aquest TR és l’elaboració d’una maqueta d’un maglev.
Les possibles maneres de fer la maqueta estan relacionades amb el tipus d’imants a utilitzar.
1.1.- Maqueta utilitzant materials superconductors:
En aquest tipus, els imans de les vies serien materials capaços d’actuar com a superconductors. El principi en que es basa és l’efectemeissner1. El gran inconvenient i dificultat és que perquè aquest es pugui dur a terme s’ha d’abaixar la temperatura vora els 77K, que equivalen a -196 ºC, aproximadament. Per a fer-ho es necessita nitrogen líquid, un element que costa molt d’aconseguir ja que no es ven directament al públic degut a la seva perillositat i dificultats d’obtenció i conservació.
Les avantatges d’aquest tipus de maqueta sónmoltes, ja que és el que millor resultat dóna gràcies a l’enorme rendiment i estabilitat que proporciona.
La dificultat per a obtenir tant el material superconductor com el nitrogen líquid ens va impossibilitar realitzar una maqueta d’aquest tipus.






1.2.-Maqueta utilitzant electroimants:
En aquest cas, en comptes d’utilitzar superconductors, s’utilitzen electroimants, que són un tipus d'imant en el qual el camp magnètic es produeix mitjançant el flux d'un corrent elèctric, desapareixent quan cessa aquesta corrent. És produït mitjançant el contacte de dos metalls; un en estat neutre i un altre fet per cables i induït en electricitat.
Aquest tipus demaqueta té també molts avantatges, ja que proporciona una bona estabilitat i a més a més permet controlar el moviment del tren mitjançant canvis de polaritat controlats a través d’un circuit electrònic.
La manipulació dels electroimants per al seu correcte funcionament és força complexa. A més a més, són molt cars, pel que vam descartar també aquesta opció.

1.3.- Maqueta utilitzant imantspermanents:
En aquest últim tipus s’utilitzen imants permanents, que són els imants típics que utilitzem en moltes aplicacions quotidianes. S’anomenen permanents perquè a diferència dels electroimants aquests mantenen el flux magnètic permanentment indiferentment del pas de corrent elèctric.
Les avantatges d’aquest tipus de maqueta són les següents: facilitat d’obtenir imants permanents i costrelativament baix (molt inferior en comparació amb els superconductors o electroimants); manipulació dels imants senzilla; inexistència d’altres elements secundaris per al seu funcionament (no necessita nitrogen líquid, ni corrent elèctric...).
Presenta també, però, alguns desavantatges: té una estabilitat molt menor i no es pot controlar el moviment del tren remotament.
Aquest és el tipus demaqueta que hem escollit realitzar, ja que els altres dos tipus requerien o materials d’accessibilitat nul·la per a nosaltres, o alt coneixement electrònic i una gran inversió econòmica.
















2.- Material necessari:
A continuació hi ha la llista de material que hem necessitat per elaborar la maqueta:
2 làmines de fusta
1 làmina de plexiglàs
Silicona
Adhesiu per afusta
Poliestirè expandit
Imants permanents
Cinta adhesiva
Pintura
Elements decoratius


3.- Procés d’elaboració:

Les principals parts del procés d’elaboració de la maqueta van ser les següents:

1.- Elaboració de l’estructura del tren i de la plataforma base:

El primer pas és col·locar les fustes que seran la base de la maqueta, on hi aniran col·locades les vies magnètiques. Tan solshem de decidir-ne les mides i col·locar-les tal com ens convingui, tenint en compte la llargada que volem que tingui el recorregut del nostre tren.
Un cop tenim la base preparada, també hem de dur a terme l’estructura del tren, és a dir, la part de la maqueta que levitarà. Hem de realitzar-la tenint en compte les dimensions de la via, ja que l’amplada de la via i la del tren han de ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • substancias
  • Entropia de les substàncies
  • Somos Su Substancia
  • Sustancia Y Substancia
  • Substancias cerebrales
  • La substancias del Cerebro
  • sustancia o substancia
  • Substancias Nocibas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS