Sueños

Páginas: 18 (4481 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2009
INDEX

-VIDA I OBRA DE SIGMUND FREUD----------------------------

-TEORIA DE LA PSICOANÀLISIS---------------------------------

-FREUD I LES IDEES REVOLUCIONISTES----------------------

-RECONEIXEMENT INTERNACIONAL--------------------------

-OBRES MÉS DESTACADES----------------------------------------

-BIBLIOGRAFIA-------------------------------------------------------

VIDA IOBRA DE SIGMUND FREUD

SIGMUND FREUD nasqué a les 6:30 de la tarda del 6 de maig de 1856 en el carrer Schlossergasse nª117 en Freiberg, Moravia, que llavors era una província de l'imperi de ÀUSTRIA-HUNGRIA, aquesta ciutat avui perteneix a Chequia i es diu Pribor, i morí el 23 de setembre de 1939 a las 20, en Marfield Gardens, Londres. El nom de Schlossrgasse vas ser canviat més endavant en el seuhonor, pel de Fredovia ulice. Sigmud Freud es el fruit del segon matrimoni del seu pare amb Amalia Nathabsohn. Freud observa que ell era una copia del seu pare en el físic, i fins a cert punt en el intelectual. Descriu també al seu pare com una persona que "sempre confiava en l'esperança de que alguna cosa bona hauria de passar". Del seu pare també heretà el seu sentit de l'honor, el seuescepticisme sobre les incertes vicissituds de la vida, el seu hàbit de portar a colació un principi moral portant-lo a un relat d'una anècdota judaica, el seu liberalisme i les seves actituds de lliure-pensador, i potser també la seva propensió a deixar-se guiar per la seva dona. De la seva mare venia el seu sentiment. A mesura que el nen creixia, un altre fet, exteorització també de l'orgull i de l'amorque la mare sentia pel seu primogènit, estava destinat a crear en el seu ànim una impressió més intensa, realment aquesta confiança en si mateix, una de les característiques més notables de Freud, i aquest va tenir la raó en senyalar com origen aquella seguretat indeleble. Com més tard escriuria ell mateix: "Quan un home ha sigut el favorit discutits de la seva mare, aconsegueix conservar duranttota la vida un sentiment de guanyador, aquesta confiança en l'èxit que moltes vegades condueixen a l'èxit realment".

En la casa hi havia una "nodrissa", vella i lletja, amb aquella barreja professional de'amor amb els nens i severitat per a tot en el que ells fora una transgesió. Freud la profesaba amb estimació, i solia donar-li totes les seves monedes i es refereix a aquest últim fet com unrecord encobridor. Es possible que això estihuera lligat amb el fet que la van despatxar, per robar, quan ell tenia només dos anys i mig. Ella era txeca i amdos conversaven en txec. Era catòlica, i solia portar-lo amb ella per assistir als serveis religiosos. Implantà en el seu ànim les idees del cel i de l'infern i les de la salvació i resurrecció.

A l'edat de 4 anys degut al fracàs del negocidel seu pare es traslladà a Leipzig i després a Viena, on Freud passaria la major part de la seva vida. La vida no va ser fàcil en l'Àustria imperial on els jueus no eren molt ben vistos. La pobresa, el judaisme en la societat de doble monarquia de finals sXIX, serien altres obstacles contra els que Freud deuria de lluitar durant la seva vida. Les dificultats socials que trobava en eldesenvolupament de la seva carrera de metge configuraren un destí singular, que, contra la ideologia burgesa i racista, suscitaria un dels més importants instruments de criticar i de "cura": psicoanàlisis, que es la teoria que concedeix un paper decisiu a l'inconscient per a explicar l'estructura i el funcionament de la ment humana. Es un mètode terapèutic basat en tal teoria, mitjançant el qual Sigmud Freudes proposava curar certs trastorns mentals.

Als 17 anys Freud ingressà en La universitat de Viena per a estudiar medecina, va ser un estudiant una mica estrany, l'interessava més la lògica Aristotèlica que l'anatomia, la botànica, la química, la física, la fisiologia i la zoologia; es barallava amb els seus companys de classe en violentes discussions negant-se a demanar disculpes per la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el sueño y los sueños
  • sueño
  • Los sueños
  • el sueño
  • Los Sueños
  • Los Sueños
  • sueños
  • el sueño

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS