Suki

Páginas: 5 (1248 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2014
M3 promoció de l'autonomia personal i social
Conductes, comportaments i intervencions.
Soukaina El Ghacham El Imrany

1r CFGS integració social

Institut Ramon Muntaner
M3: PROMOCIÓ DE
L’AUTONOMIA PERSONAL

Cas pràctic 1
L’Anna que és una noia del centre on tu treballes, ha tingut un conflicte amb una companya, la Marina. L’Anna estava parant lataula i la Marina li ha començat a cridar dient que ho feia malament, que no sabia fer res, ni parar la taula. L’Anna, primer no li ha dit res, però quan la Maria l’ha insultat ha marxat a una altra habitació. La Marina l’ha seguit a l’habitació per continuar-la insultant i no ha parat de seguir-la, mirant-la amb una actitud desafiant. L’Anna li ha dit que intentaria fer-ho millor i que era veritatque no ho feia bé. Li ha demanat que li expliqués com ho havia de fer i ha continuat parant la taula.

Cas pràctic 2
Serveis Socials d’Atenció Primària ha detectat un índex de risc social en una família (mare divorciada, fill adolescent, i un nen de 6 anys). Pacten que una treballadora familiar anirà al domicili a fer suport a primera hora del matí per treballar els hàbits alimentaris id’higiene. Arriba la treballadora familiar i mentre inicia el pla de treball es troba que el nen petit fa una rebequeria i la mare li dóna un mastegot.

Cas pràctic 3
En un centre residencial per la gent gran, hi ha una persona gran que es va trencar el peu i ara necessita exercitar la seva deambulació autònoma però ell és reticent.

Cas pràctic 4
El centre ocupacional hi assisteixen persones ambdisminució psíquica d’edats compreses a partir dels 18 anys. Estàs a l’espai on els treballadors/es fan les seves tasques laborals. Comences a sentir que dos d’ells alcen cada vegada més la veu, fins que es barallen.

Cas pràctic 5
Ens trobem en un centre per a persones amb malalties mentals. És l’hora de dinar, i hi ha dos usuaris que requereixen ajuda per fer-ho. Com cada dia tu ho prepares iquan et disposes a ajudar-los, un d’ells es nega a menjar.
CAS 1: ANNA I MARINA
es tracta d'una disputa laboral entre l'Anna, la noia que para la taula, i la Marina, que escridassa a l'Anna per no fer-ho bé.
L'anna, en aquest cas, té una conducta passiva clara. El seu comportament psicològic s'estén com el d'una persona que no expressa els seus sentiments ni les seves emocions. S'escapa,fuig del problema per por o per incapacitat d'afrontar-lo. No diu res, no diu el que realment pensa per no enfadar a la Marina i això descriu el seu comportament cognitiu com el d'una persona que s'autoregula.
La Marta en canvi té una conducta agressiva. És violenta verbalment tant pel to elevat com pels insults. Expressa les seves emocions negatives amb força i imposició. És una oersona que noes controla, es creu superior a l'Anna.
INTERVENCIÓ:
Com a TIS intervendria en la discussió separant a la Marina de l'Anna, ja que l'Anna es troba en un punt més vulnerable. Un cop separades, parlaria amb la Marina. Li demanria que em digués què ha passat i perquè ha reaccionat d'aquesta manera. Li explicaria que el que està fent no es correcte, que hi ha més maneres d'explicar les coses a laseva companya de treball, sense ofendre-la, ja que no hi té cap dret. Despres li diria a l'Anna que vingués a la reunió i deixaria parlar a l'Anna i que ens expressi com s'ha sentit amb el comportament de la Marina, així Marina s'adonarà del seu error. Amb més calma que cada una demani el que necessita, Anna disculpes, Marina que l'Anna faci millor el seu treball.

CAS 2: MARE I FILL.
Es tractad'un nen petit de 6 anys que està fent una reberqueria i la seva mare li dóna un mastegot. La mare és soltera i té un fill de 6 anys i un altre d'adolescent.
El nen té una actitud agressiva, ja que, es porta malament.
La mare té una conducta agressiva pel fet d'actuar violentament sense parlar amb el nen i fer-li entendre que alló no es fa. El seu comportament pot ser degut a una forta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Su Su Suki Daisuki
  • Actividades de sukio mahikari
  • biomecanica aplicado al gesto motor yacko suki

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS