sunion carles riba

Páginas: 2 (303 palabras) Publicado: 14 de enero de 2015
Carles Riba va neixer el dia 23 de Setembre de 1893 a Barcelona. Va cursar els estudis de Dret, Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona. El 1916 es va casar ambClementina Arderiu. Completà la seva formació clàssica amb viatges a Itàlia i Grècia durant la dècada del 1920. Va treballar a la Fundació Bernat Metge i va passar a serprofessor de grec a la Universitat Autònoma de Barcelona el 1934. En motiu del règim franquista es va veure obligat a exiliar-se a Montpeller (França). Fou el portaveuindiscutible dels intel·lectuals catalans.

El poema forma part del llibre Les elegies de Bierville 1943( volum publicat en el retorn de Carles Riba a Barcelona).
S’inspiraen la visió del temple de Súnion, d’alt d’un promontori sobre el mar, on només resten algunes columnes en peu, les altres descansen sota les aigües.
Estableix unparal·lelisme amb la seva situació d’exiliat. Creu que pot fer front a totes les adversitats i que com un mariner que tenia per far el temple de Súnion, ell també algun dia, perdutara Bierville, gràcies a la força que li provoca el record del temple, que actua com a far salvador, podrà retornar a la pàtria. Per al nadiu d’aquella terra, és temple i;per l’exiliat, que és ell, funciona com a imatge del seu record, i aquesta imatge consola la seva situació d’exiliat. És una imatge nítida, salvadora, que consola el seupessimisme, els seus tristos pensaments (“oh precís, oh fantasmal”: perquè és una imatge i perquè no és real al seu cap).
Als versos finals pren consciència que en aquestavida no s’és ric pel que es pugui tenir, sinó per tot el que hem donat als altres, fins i tot el sacrifici solidari de l’exiliat a favor de les llibertats de la pàtria.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carles Riba
  • Súnion! t'evocaré de lluny amb un crit d'alegria, carles riba
  • Carles Riba
  • Carles Riba
  • Carles Riba
  • Carles riba
  • Carles Riba
  • Carles riba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS