super size me

Páginas: 6 (1413 palabras) Publicado: 26 de enero de 2015








TREBALL TIRANT LO BLANC
de JOANOT MARTORELL .



Episodis Amorosos ( 1r. Batxillerat curs 2014-15)































Ferran Leal Bufí1r Batx B







1. Autoria . Datació. Fonts literàries.
Joanot Martorell es el principal autor, el llibre va precedit d'una adreça, en la qual el autor, en primera persona, afirma que va començar a escriure el 2 de gener de 1460, però no diu si el va acabar, però si que es sap que a principis de 1464 el va deixar enllestit. Esdiu que Martí Joan de Galba va fer la ultima part, ja que es pot apreciar un estil una mica mes diferent, que tots els successos passant molt mes depresa i que la redacció es mes senzilla.

En la obra es veu reflectit que Martorell era un home que havia llegit molta novel·la ja que es pot apreciar petits fragments d'obres significatives. Hi trobem textos de fonts catalanes com de “El llibre del'orde de cavalleria” de Ramon Llull, de “La Fauna” de Guillem Torroella i de “La crònica” de Ramon Muntaner entre d'altres.

2. Gènere: expliqueu les característiques de la novel·la cavalleresca .
Es tracta d'una novel·la sentimental, de una novel·la cavalleresca, en la qual s'aprecien perfectament les seves principals característiques, que son per exemple la seva modernitat i situacions moltmes realistes i mes creïbles, en les quals els lectors s'hi podrien veure reflectits i connectar mes amb els personatges.

3. Tema de la novel·la. Estructura de l'obra sencera (breu resum de cada part). No expliqueu argument.
En aquesta novel·la hi han dos temes principals:
-Un es referent al honor del cavaller i les batalles que te contra els turcs, els moros i els genovesos.
-Laaltre tracta de la historia de amor entre Tirant i Carmesina. (La part que se explica mes detalladament en “Episodis amorosos”)
-Estructura:
Primera part: Tirant a Anglaterra (cap. I-XCVII):
História de l'alliberament d'Anglaterra per Guillem de Varoic, que es un cavaller que posteriorment es converteix en Hermità, Tirant el coneix a Anglaterra i li ensenya tot sobre l'orde de cavalleria,Tirant, es armat cavaller pel rei i s'enfronta en diferents combats.
Segona part: Tirant a Sicília i Rodes (cap. XCVIII-CXIV):
Historia sobre el setge de Rodes, de dos cavallers i la seva traició, Tirant posa fi a aquets setge i es manifesten unes escenes galants i amoroses a la cort del rei de Sicilia.
Tercera part: Tirant a L'imperi grec (cap. CXV-CCXCVI): (En el llibre de Tirant,“episodis amorosos”, la mojoria de aquests episodis formen part de aquesta part.)
Arribada de Tirant a Constantinoble per tal de deslliurar-la dels turcs. S'enamora de seguida de Carmesina, aquest si declara amb un miral; hi han diverses batalles contra dels forçes del Gran Turc i del Soldà; Plaerdemavida explica a carmesina el que va passar la nit enterior entre les dos parelles (Tirant iCarmesina, Diafebus i Estefania) com si fos un somni, despres, aquesta donzella intenta introduir a Tirant al llit de Carmesina; es celebren tornegus; diverses escenes d'amor entre Hipólit i l'emperadriu i finalment, en uns dels episodis finals d'aquesta part, la Vidua Reposada enganya a Tirant per tal de que deixi a Carmesina.

Quarta part: Tirant al nord d'Àfrica (cap. CCXCVII-CDVII):Tirant i Plaerdemavida naufragen a les costes de Barberia, separats, Tirant entra al servei de un alt dignatari, despres de diverses batalles ajudant-lo i de diversos acontessiments en la seva “carrera” es torna a trubar amb Plaerdemavida, la qual tambe a progressat notoriament.

Cinquena part: Retorn de Tirant a l'Imperi grec: ( cap. CDVII-CDLXXVIII):
Carmesina finalment te...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Super size me
  • Super Size Me
  • Super Size Me
  • Super Size Me
  • Super Size Me
  • Super Size Me
  • Super Size Me
  • Super size me

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS