Supervivent D'Un Cant Remot

Páginas: 5 (1150 palabras) Publicado: 28 de enero de 2013
La vida incerta

Comentari:

Josep Carner va nèixer l'any 1884 a Barcelona. Va omplir el seu temps lliure amb la literatura.
Quan tenia 11 anys va publicar el seu primer poema l'Auraneta.
Va estudiar filosifia i dret i va alternar aquets estudis amb la pràctica d'exercicis literaris, molt aviat es va forgar una gran llegenda que el va acompanyar fins la seva mort.
Carner contribueix ambla Veu de Catalunya,l'any 1921 ingresa a la carrera de diplomática la qual cosa fa que viatgia diferents països.
La vida de Josep Carner es podris dividir en quatre etapes, la primera etapa començar l'any 1896-1905que serien els anys d'aprenentatge, prova diferents gèneres al llarg d'aquesta etapa es molt important ja que es llicencia en dues carreres univercitaries i d'altre bande publica el seuprimer llibre de versos que porta com a títol El llibre dels poetes. Els models que inspiren a Josep són Beker, Campo Amor, Verdaguer, Guimerà entres altres.
La segona etapa de la seva vida començar l'any 1906-1911, són els anys del Noucentisme de Carner aquesta etapa es la més coneguda de l'autor.L'any 1906 publica Els fruits sabrosos una obra que serveix per datar l'inici del Noucentisme i del'altre banda representar la pèrdua de la joventud.
Els fruits sabrosos és una reflexió capa a la plenitud vital que representa la maduresa i l'aceptació del pas del temps, cada fruita representa una part de la vida com es el cas de les cireres, maduixes
són fruites amb molt color. Les fruites que s'associen a la plenitud de la dona són les peres,sídries, els prèsces,les prunes i les llimones.En els fruits sabrosos hi ha un gran treball de Carner i un regust helènic aixó es pot veure en els noms dels presonatges.
El llibre ens permet conèixer una part de la vida burgesa quotidiana, les seves preocupacions, desitgos tot expresat d'una manera molt equilibrada en definitiva molt Noucentiste que s'allunya del Pinturesquisme. La fruita que clou el llibre són els raïms que representa lamoralitat formal de l'obra.
La tercera etapa començar l'any 1912-1920 amb la publicació de les Monjoies.
L'any 1912 és una data doblament important d'una banda perque apareix La Mancomunitat de Catalunya que és un orgonisme que permet desarollar tot el moviment cultural del Noucentisme i per altre banda publica dos llibres de poesia Auques i ventalls i La paraula en el vent.
En Auques i ventallsCarner ens ofereix una visió dels canvis de la ciutat al llarg d'un any. Si agafem el pròleg el mateix Carner ens ofereix una ciutat amb trasmundança és la primera forma d'interpretar, la segona és la variació interna que és produeix en Carner quan observa els canvis en la ciutat. Aquesta ciutat que ens descriu l'escriptor no es real, és una ciutat distorcionada através de l'ironia o l'idealització.Carner ofereix la seva visió de la ciutat de Barcelona. En aquest poemes si detecta una petita tragèdia.
I en Paraules en el vent publicat l'any 1914 ens permet reseguir una història d'amor al llarg d'un any i d'altre banda ens mostra un fracàs sentimental que va tenir Josep Carner. De l'enamorament, enyorament, la tristo, el descontent, no ens em de deixar enganyar. El que preocupa a Carnerno és el fracas amoros que el vent s'han dú si no al fracas o l'existència d'un llenguatge vàlid o valida per expresar aquet amor, la qual cosa ens conduiria capa la reflexió estètica. En aquet llibre hi han dues clares influències la primera es seria la de la poesia inglesa : l'existència d'un to meditatiu, el jo líric és situa en un paisatge acollidor que és un aspecte per la reflexió tranquila.La segona influència el símbolisme té tres aspectes el primer el poemes són subjerents la segona és que utilitzar imatges concretes com les fulles seques, el mirall l'àngel i el xipres.
L'evolució cap al post símbolisme aixó es pot veure en tres aspectes que són l'aument del seu interès per la condició humana. Carner intentar solucionar els problemes que se li presentar através de dues víes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CANTA HISTORIA En La Zona Floreci La Remota Cultura De Los Atavillos
  • Desde El Remoto Fondo De La Historia Del Canto Secular De E. Fariña Núñez
  • Supervivencia
  • Supervivencia
  • supervivencia
  • Supervivencia
  • supervivencia
  • Remota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS