Sususu

Páginas: 2 (380 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013
GENOMA HUMÀ
INTRODUCCIÓ
És un projecte internacional d’investigació científica que consisteix en determinar la seqüència de parelles de bases químiques que componen l’ADN i identificar els 20000 a25000 gens del genoma humà des de un punt de vista físic i funcional.
HISTÒRIA
ORIGEN I ABANS DEL 1980
Al 1980 es coneixia la seqüència de gens d’alguns organismes dels virus. Al 1986 elMinisteri d’Energia (DOE) concreta el projecte Genoma Humà (PGH) estudiar possibles efectes de les radiacions sobre l’ADN. Al 1987 l’ Institut Nacional de la Salut participa en el projecte.
El 1990s’inagura definitivament el projecte calculant-se quinze anys de treball. Els seus objectius principals en una primera etapa eren la elaboració de mapes genètics i físics de gran resolució. Es va calcular queel PGH d’Amèrica necessitaria uns 3000 milions de dòlars i acabaria el 2005. Amb el pas dels anys, la inversió privada va cobrar rellevància i va amenaçar amb avançar les finances públiques.
El genomahumà va fer possible, com tants altres avenços, que s’acabés un esborrany inicial del genoma l’any 2003, dos anys abans del que estava previst.
El Projecte Genoma Humà va significar una gran fitahistòrica per a la biologia. Avui dia se sap que el nombre de proteïnes que sintetitza un individu supera amb escreix el nombre de gens de que disposa; per aquesta raó, actualment els treballs secentren en la proteòmica, que és l’estudi del conjunt de proteïnes que són codificades per un genoma complet.



ELS CONEIXEMENTS ACTUALS
Entre els resultats obtinguts fins avui dia,destaquen elssegüents:
- El genoma humà té uns 25000 gens. No hi ha una relació directa entre la complexitat d’un organisme i la quantitat d ‘ADN.
- La mida del genoma humà és de 2900 milions de parells de bases.Cada parell de bases correspon a dos nucleòtids complementats en una molècula d’ADN.
- Molts dels gens que tenim provenen en bona part de microorganismes primitius, principalment de bacteris.
-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS