SWT1

Páginas: 3 (710 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2014
Història del món Contemporani Jesús Hermosilla Cano
Comentari de Text28-09-14

El següent text és un tractat que està dividit en dues parts, aquesta tracta sobre el govern civil i el més important és que platejaper primer cop la divisió de poders en: executiu, legislatiu i judicial.
John Locke, autor d'aquest tractat, va ser un filòsof empirista anglès (creu que el coneixement prové de l'experiència i estàlimitat per aquesta). Va treballar sobretot amb temes relacionats amb la política. El tractat està dividit en XIX capítols, dels quals només analitzem un fragment.
Va ser escrit el 1690 a Anglaterra,en aquest període històric va ser en el qual va nàixer el parlamentarisme després de dues revolucions, la segona de les quals va obligar a Guillem d'Orange a jurar la declaració de drets (The bill ofRights), que limitava els poders del monarca i sotmetia algunes de les seves decisions al Parlament.

En el text apareixen diferents conceptes de caire polític en els que cal aprofundir. Un delselements que menciona Locke és el de la llei natural, és la llei que existeix anterior a la societat civil i no està pactada, es tracta d'una llei bàsica comuna a tots els humans.
Un altre delsconceptes esmentats és el de societat civil. És aquella que renuncia a la llei natural i cedeix el poder a la comunitat.
El següents dos conceptes són el poder legislatiu i l'executiu. El poder legislatiués el que recau en el parlament i li dona potestat per fer les lleis. I l'executiu és el que gestiona la comunitat que governa.
La monarquia absoluta és la forma de govern en la qual el rei tepoder absolut sobre els tres poders (executiu, legislatiu i judicial)
I finalment l'estat natural és l'últim dels conceptes que cal remarcar al text. L'estat natural és el poder absolut concentrat en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS