SÍNTESIS DEL DEBAT

Páginas: 5 (1117 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2015
SÍNTESIS DEL DEBAT
Al debat realitzat s’han proposat dues propostes per estudiant, relacionades la majoria d’elles amb el rol i el reconeixement del psicopedagog.
En la primera de les meues propostes faig fa referència als contextos d’intervenció psicopedagògica i es reflexiona sobre si cal o no delimitar diferents perfils professionals i/o especialitzar-se. Els companys comenten que no esconvenient l’especialització, ja que d’aquesta manera es limiten les oportunitats del psicopedagog/a. Estic d’acord amb vosaltres. Contínuament, nosaltres i el món que ens envolta, estem en constant canvi. Per tant, com comenta Cristina, és important el sentit comú dels professionals per assolir una major eficiència en la intervenció.
Pense que el professional de la psicopedagogia està encontinua formació i aprenentatge, mitjançant la seua pràctica, anàlisi i reflexió diària, sobretot, dins del seu àmbit de treball. S’afirma, per tant, que no cal especialitzar-se, sinó que es tracta d’evolucionar constantment, gràcies a un increment de competències que ens portarà a un increment de capacitats (i viceversa), en una espiral centrífuga ascendent (Echevarria, 2003).
En la segona proposta,es qüestiona la col·laboració i coordinació dels diferents professionals que intervenen en la millora dels processos d’ensenyament- aprenentatge i del desenvolupament. Aquesta pareix ser la qüestió estrella del debat o el que és el mateix, de les nostres preocupacions com a futurs professionals de la psicopedagogia. Supose que es deu a que la majoria de nosaltres ens dediquem a l’educació i aque tots estem d’acord en que cal un vertader reconeixement d’aquesta professió, posant il·lusió i ganes en promoure i afavorir els processos d’aprenentatge en contextos socioinstitucionals diferents. L’educació no formal pot ser una oportunitat per crear nous contexts d’intervenció i col·laboració més rics i innovadors.
Tots afirmen que cal col·laboració i coordinació en la tasca diària delsprofessionals en diferents contextos i que és necessària per entendre els contextos d’aprenentatge on es porta a terme la intervenció.
Resumint, hem de fomentar una cultura inclusiva des del punt de vista de la coordinació entre professionals, encara que es tracta d’un camí llarg i complicat.
Ha estat un debat força interessant i molt enriquidor, que m'ha ajudat a globalitzar, sintetitzar i,sobretot, reflexionar sobre les funcions del psicopedagog tant a l'educació formal com no formal, reforçant i ampliant els coneixements adquirits al llarg de les assignatures 
CONCLUSIONS COMPANYS
Mónica Boza Martín
Les dues  preguntes han estat molt relacionades però la reflexió per separat,ha permès veure la complexitat del tema i la diversitat de factors interdepenents: professionals,administració, universitat, context, etc. que existeixen quan es parla del rol i el reconeixement del psicopedagog. 
Qüestió: Construint camí com a professionals amb la pràctica i reflexió diària? 
Els companys i companyes estem d’acord en el fet que hem d’anar construint camí, ja que molts de nosaltres en iniciar les practiques, ens hem trobat amb aquesta manca de reconeixement específic de lafigura del psicopedagog. No obstant, s’aposta per una actitud positiva de treball, reflexió, i reivindicació. Es parla de reivindicar la nostra tasca davant de l’administració pública i també de responsabilitat pròpia, definint escenaris clars en la nostra feina i posant èmfasis en els beneficis, en quant a qualitat educativa, que pot comportar la presència d’un professional de la psicopedagogia. Qüestió: Paper de les administracions públiques per a garantir el reconeixement del psicopedagog dins de les institucions: 
Aquesta qüestió a suscitat polèmica. Els companys i companyes estem d’acord en l’escàs reconeixement social i institucional del psicopedagog i en la importància que té aquesta figura en l’educació no formal. Davant d’aquesta situació hi ha dos plantejament generals: un que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sloterdijk, Habermas Y Heidegger; Humanismo, Posthumanismo Y Debate En Torno Al Parque Humano (Sintesis)
  • El gran debate del siglo xix
  • Debate
  • Debate
  • El debate
  • Debate
  • el debate
  • Debate

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS