Sócrates

Páginas: 2 (317 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
La influéncia socràtica en Plató.

Sócrates fou un filòsof clàssic atenès qui mai va ambicionar la riquesa ni destacar en politica. Va ser considerat un dels més grans, tant de la filosofiaoccidental com de la universal i també va ser mestre de Plató on exercirà una influència directa en el seu pensament.

Quina és la filosofia socrática ? Quina part d'aquesta filosofia vainfluenciar en Plató ?

Sócrates opinaba que la filosofia només es podia fer per mitjá del diàleg es a dir aconseguir que el deixeble cuestioni tot el que creu saber i que l'alumne reconeixi la sevapròpia ignorància mitjançant preguntes o argumentant, a tot això Sócrates interrogarà per extreure la veritat ja que la seva vida va estar dedicada a la recerca d'això. Per a ell la veritat estàdintre de cada ésser humà i només aquells que reconeixen que no saben , están preparatas per conèixer.
Sócrates va influenciar en la vida i pensament de Plató , tots dos van estar combatint elrelativisme i subjectisme dels sofistes que eren un grup d' intel·lectuals que van arribar a Atenes es a dir eren educadors i el seu ensenyament es basava en persuadir , enganyar als altres enconseqüència defensaven el relativisme. Davant aquesta manera d'entendre l'activitat filosòfica , Plató seguint al seu mestre Sócrates, intentarà establir una filosofia que superi l'activitat sofistamitjançant una teoria que permeti fonamentar el Bé com un valor absolut i l'activitat intel·lectual com vinculada a la recerca de la veritat permetent establir criteris objectius per decidir la veritatdels assumptes més enllà de la persuasió subjectiva de cadascú. Per tant Sócrates havia establert la defensa d'una concepció absolutista de la veritat i dels valors morals que estaven en contra delssofistes. Seguit d'això defensava el concepte d'educació i la dialèctica com mètode educatiu d' on es segueix la recerca de les definicions escencials i per últim l' intel·lectualisme...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sócrates
  • Socrates
  • Socrates
  • Sócrates
  • socrates
  • Socrates
  • socrates
  • Socratica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS