Títol És Un Títol

Páginas: 7 (1744 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
Ares Marbà Sera
Grup 2 - CMC

Visió global i personal sobre els temes tractats a classe durant el 1r trimestre:
TEMA 1. L’UNIVERS I LA TERRA
Visió global:
La visió global de l’Univers i la Terra és la mateixa per tothom, tots sabem que estem en un planeta situat al sistema solar, que es troba en un extrem de la Via Làctia enmig de l’univers.
Ara bé, la visió sobre l’origen d’aquesta ja noés per tothom la mateixa, això ja depèn de les creences de cadascú. Hi haurà qui pensa que les teories religioses, que posen a déu com a creador de l’univers i de la Terra, va ser qui va formar-los. N’hi ha, que tot i creure en la religió, interpreten la bíblia d’una altra manera, i les seves escriptures són simplement històries que cal saber interpretar. I n’hi ha com aquests últims, que esbasen en la vessant científica, i no nombren en cap moment a Déu.
Una altra qüestió és podem o no fiar-nos de la ciència i de les teories que hi ha avui sobre l’origen de l’univers com el Big Bang. La ciència evoluciona, i a vegades, degut a noves hipòtesis, s’han desmuntat per complet teories anteriors o simplement, s’ha aconseguit augmentar-ne la veracitat. Cal dir, que la ciència és cada vegadamés fiable gràcies a l’ampli ventall de coneixements que hem aconseguit gràcies a l’avenç tecnològic.
Un altre dels temes tractats en aquesta unitat 1, ha sigut l’astrologia, el qual no és una ciència, sinó una disciplina que pretén conèixer i predir la personalitat dels individus i els esdeveniments importants de la seva vida basant-se en la posició dels astres i el seu moviment.
Els homes enl’Univers.
La visió global dels homes en l’Univers és tant científica com filosòfica.
Si hem de situar-nos en quant per exemple a galàxies, sabem clarament gràcies a la ciència on ens situem. Però hi ha una altra vessant, que és la vessant filosòfica que intenta respondre preguntes com: Per què estic aquí? On hem d’anar? Etc.

Visió personal:
La meva visió personal en quant a tot el parlatanteriorment és una visió purament científica. No crec en déus. Crec en l’origen com quelcom fruit de l’atzar i sí crec que la ciència és una disciplina fiable i que amb el temps, aquesta augmenta.
En quant a l’astrologia, tampoc hi crec. És cert que no tinc uns coneixements molt amplis sobre aquesta per poder opinar ben argumentadament, però crec que amb el anys, hem anat avançant i s’han donat aconèixer nous descobriments científics, amb els quals ja no ens cal pensar per què som així i per què ens passa el que ens passa. Tot és herència hereditària i l’educació que reps. Ara bé, si et diuen que ets d’una determinada manera i t’ho creus, acabaràs al final actuant així.
I per últim, en quant l’espècia humana en l’univers crec que ens trobem aquí simplement fruit d’atzar evolutiu. És la teoriade l’absurd com sol dir-se, però personalment opino que ens empenyem en buscar més perquè ens agrada pensar que som alguna cosa, que el que fem serà recordat, que som més especials del que en realitat som i que no volem ser només pols d’estrelles. És com déu, que realment és una ajuda psicològica molt gran: tu estàs aquí perquè ell t’hi ha enviat, perquè segueixis els seus “manaments” i finalmenten morir, aniràs al cel, el paradís. Poso aquest exemple perquè crec que a ningú ens agrada pensar que un cop morim, tot s’acaba, que som més importants que això.
Amb aquest pensar, no puc preguntar-me: Quina és la meva missió aquí? Però sí, en quant al que m’he trobat aquí, veient la situació amb la que em trobo, puc elegir si viure ignorantment o si voler viure d’una altra manera, intentantcanviar el que aquí m’he trobat.

TEMA 2. L’ORIGEN DE LA VIDA I ELS PRIMERS ORGANISMES
Visió global:
A nivell global tots sabem què és la vida, o això pensem. Però potser si ens posem a intentar definir-la, ens adonarem de què és més del que pensem. Respondre què és la vida no és una qüestió fàcil, i necessitem més que els coneixements bàsics per poder resoldre-la, encara avui dia malgrat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Titolo
  • Titol
  • el titol
  • titola
  • Sin titolo
  • Titolo
  • titol
  • titolo de cpoo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS