Título

Páginas: 3 (742 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
‘LA LISTA DE SCHLINDER’ – SOCIALS.

1.Fes una descripció àmplia i detallada de les condicions de vida i el tracte que reben els jueus quan estan al gueto de Cracòvia i els presoners al camp deconcentració.

Les condicions de vida a aquella época eren molt baixes, i més si eres jueu. Els alemanys els tractaven com si fossin animals, i no persones. Tots els jueus estaven als guetos, finsque van construir els camps de concentració i se’ls van emportar a tots. Els tenien menjant molt poc i a vegades no menjaven res. Estaven separats homes, dones i nens, cadascú per un costat, però totstenien les mateixes condicions i dormien en ‘habitacions’ amb tablons de fusta i tots junts, uns a sobre dels altres. Els nazis agafaven als jueus que podien mantenir-se en una feina o que no estaventan malalts i amb ‘bona salut’ o al menys la salud suficient per treballar al camp o a les poques indústries que hi havien. A les persones que no complien els requisits per treballar, les mataven.Tenien molts tipus de càstigs, però el més habitual era la mort.

2.Ara anem a parlar d’Oscar Schlinder, l’home que dóna nom a la películ·la.
a) L’Oscar Schlinder és el personatge principal de lapelícul·la ja que ell és qui ‘salva’ a una bona llista de jueus perquè els introdueix al seu negoci per fabricar armes. Primer ell vol aprofitar-se dels jueus, fins que es dona conta de que també sónpersones i que les haurien de tactar millor.
b) Li regalen aquest anell amb la frase ‘qui salva un home, salva un món sencer’, perquè gràcies a que els va agafar a tots per treballar a la seva fàbrica,ara no estan morts i va pagar molts diners per ells, encara que ell voldria poder haver salvat més vides. Sí, perquè Schlinder al final de la pel·lícula va voler salvar més dels que va salvar, i vafer bé en pagar per ells.
c) Per a mi, els dos tenen raó, perquè l’Oscar podria haver salvat a més persones amb tot el diner que es va poder gastar en altres coses que potser no necessitava, encara...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • titulo del titulo
  • Titulo
  • Titulos
  • El titulo
  • Titulo
  • Soy un titulo
  • Sin titulo
  • Titulos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS