T1

Páginas: 19 (4550 palabras) Publicado: 1 de abril de 2015
GESTIÓ DE RRHH GESTIÓ DE PERSONES
Definició de Recursos Humans: Les persones són mitjans, recursos que l’organització planifica, organitza, desenvolupa, coordina i controla per assolir els seus objectius
Definició de Persones: Les Persones són considerades per la seva naturalesa humana: com un “tot”(vida emocional, privada, laboral) i diferenciades les unes dels altres.
Característiques
RecursHumà
Empleats aïllats en els càrrecs
Horaris establerts amb rigidesa
Èmfasi en l’especialització
Tracte genèric
Persones
Col·laboradors
Fites negociades i compartides
Participació i compromís
Iniciativa

TEMA 1
1.1 Estratègia, estructura, cultura i recursos humans
ESTRATÈGIA
Origen.
Estratègia militar: Stratos (exèrcit) + Argein (conduir, guiar) = Strategos Objectiu: dissenyar un pla deguerra.
Von Newman i Morgersten (1944): introdueixen el concepte en el camp econòmic i acadèmic amb la teoria dels jocs. La idea bàsica és la competició. Objectiu: Traçar un pla complet que especifica les eleccions que un jugador farà en cada situació possible.
Alfred Chandler i Kenneth Andrews (1962): Defineixen l’estratègia com la determinació dels objectius de l’empresa, les línees d’acció il’assignació de recursos necessaris per assolir-los.

Definicions (anys 60-80)
Ansoff (1965) “Procés actiu de determinació i guiatge de les accions de l’empresa cap a la consecució dels seus objectius”
Vancil (1977) “L’estratègia és la constatació, expressa o implícita del líder de l’organització, en: 1) els objectius o propòsits a llarg termini de l’organització; 2) les restriccions i polítiquesimposades pel líder o acceptades, i 3) el conjunt de plans i fites a curt termini actuals”
Porter (1980) “La formulació d’una estratègia competitiva consisteix en relacionar una empresa amb el seu entorn i comprèn una acció ofensiva o defensiva per crear una posició defensable contra les cinc forces competitives en què està present i obtenir així un rendiment superior sobre la inversió de l’empresa”Model de les 5 forces
Nous entrants, proveedors, clients, productes substitutius cap a (s’han d’identificar amenaces i oportunitats.
“El concepte d’estratègia ha estat usat i abusat abundantment en els darrers anys. Són tantes les definicions que s’han donat i, en la majoria de casos, tant poc operatives, que no és oportú perdre el temps en esforços semàntics. Només cal pensar en l’estratègia comla manera en què l’empresa pretén guanyar diners a llarg termini” Professor Jarillo, 2002
Estratègia comercial com:
Una actitud de resposta:
la relació permanent i dinàmica empresa – entorn.
les expectatives de l’empresari (missió, visió i objectius a llarg termini).

Un model de decisió que permet establir polítiques, accions i adequar mitjans per aconseguir la consecució dels objectiusgenerals.
Un sistema de solució de problemes estratègics (DAFO)
Abarca totes les activitats crítiques/importants de l’organització, proporcionant un sentit d’unitat per la consecució dels objectius empresarials, així com una posició d’avantatge respecte als competidors.
El seu desenvolupament correspon a la Direcció estratègica.
Una combinació : d’aspiracions de l’alta direcció (que explicita objectiusi cursos d’accions), oportunitats i amenaces de l’entorn (per aconseguir la insersió òptima dins el medi socioeconòmic) i les capacitats de l’empresa (d’acord amb els mitjans actuals i potencials)

Nivells

Exemple d’estratègies de les Unitats Empresarials de Porter
Tipus d’estratègies empresarials per tal que la empresa es desenvolupi en un mercat competitiu:
Estratègia de Lideratge en Costos:Avantatges competitives a través de reduccions en costos. Se centren en una producció eficaç, minimitzar la incertesa, procediments altament estructurats i desincentivació de la creativitat i la innovació.
Estratègia de Diferenciació: Avantatges competitives a través de la creació d’un producte o servei que es perceb com únic. Se centren en la innovació, flexibilitat i renovació en la força del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • T1
  • T1
  • T1
  • T1
  • T1
  • T1
  • T1
  • T1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS