T2 CENTRALS ELECTRIQUES

Páginas: 3 (556 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2015
Jodi serra clavera
CENTRALS ELECTRIQUES

Una central de producció d'energia elèctrica és una planta industrial destinada a la producció d'electricitat. Les centrals elèctriques transformen diferentsfonts d'energia primària en energia elèctrica a fi de proveir als consumidors (particulars o industrials) d'electricitat. La xarxa elèctrica permet el transport de l'electricitat entre els diversosconsumidors.


Centrals tèrmiques

Les centrals tèrmiques fan servir combustibles per produir calor que és transformada en energia mecànica gràcies a un cicle termodinàmic que permet alimentar unalternador. Els combustibles usats són normalment combustibles fòssils com ara hulla, petroli, gas natural o biomassa que és renovable.

Centrals nuclears

Aquestes centrals fan servir els cicles deconversió termodinàmica, així doncs, en comptes de calderes com les de les centrals tèrmiques, s'usa un reactor nuclear. L'energia nuclear es basa en les reaccions nuclears de fissió d'elements pesats comara l'urani i el plutoni, cosa que genera calor. Les de fusió nuclear es basen en la unió d'elements lleugers com ara l'hidrogen o l'heli per a la producció d'energia.

Centrals hidroelèctriquesL'energia hidràulica és una possible solució a la producció d'energia, ja que és un tipus d'energia renovable.
En un estrenyiment del curs d'un riu, es crea una presa que reté l'aigua. Al peu d'aquestapresa s'hi instal·la una turbina connectada a un alternador. Llavors, es deixa caure aigua provinent de la presa cap al peu de la mateixa. Aquesta, al perdre altura (i per tant, perdre energia potencialper guanyar-ne de cinètica) xoca contra les pales de la turbina, la qual es mou, i es genera l'electricitat.
Centrals eòliques
En una central eòlica, l'energia elèctrica es produeix per la conversió del'energia mecànica del vent en un generador, format per uns hèlices orientades a on usualment prové el vent i un alternador.

Centrals solars fotovoltaiques

La producció de l'energia solar es basa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Centrals Elèctriques de Catalunya
  • centrals elèctriques
  • TIPUS DE CENTRALS ELECTRIQUES
  • T2
  • T2
  • T2
  • T2
  • T2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS