T3 ORGANITZACIONS MUNDIALS P4

Páginas: 15 (3545 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2015
ASSEMBLEA GENERAL

L'Assemblea General és l'òrgan principal deliberatiu, de formulació de polítiques i representatiu de NU. Està integrada pels 193 estats membres i es reuneix ordinàriament en una sessió dirigida, segons un reglament propi, per un president electe pels representants. Cada Estat Membre de l'Assemblea té un vot. Les votacions sobre qüestions com les recomanacions relatives a lapau i la seguretat i l'elecció dels membres del Consell de Seguretat, requereixen una majoria de dos terços dels estats membres degut a que són considerades importants, però altres qüestions es decideixen per majoria simple.
Estructura:
- President
- 193 Estats membres
Composició:
-comitès
- comissions
- juntes
- consells de grups
- grups de treballs i altres.

Objectius principals:
Els objectiussón:
-Desenvolupament Sostenible: Avançar en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible mitjançant l'enfortiment dels mitjans d'execució i la participació dels múltiples interessats.
- Pau i Seguretat: Enfortir el paper i l'acompliment de l'ONU en temes de pau i seguretat, fins i tot en les operacions de manteniment de la pau.
- Drets Humans:Promoure la integració dels dretshumans en tots els processos i activitats, amb un enfocament en les necessitats dels milions de persones afectades per conflictes i desastres.
- Bona governança: Supervisar el bon funcionament de l'Assemblea General, ajudar en l'avanç del procés de selecció del proper Secretari General, i donar suport als esforços per millorar el funcionament general de l'ONU i els seus òrgans principals.
Lesprincipals activitats més rellevants són: mesures de caràcter polític, econòmic, humanitari, social i jurídic que han afectat la vida de milions de persones de tot el món com la Declaració del Mil·lenni, i el Document Final de la Cimera Mundial 2005.
CONSELL DE SEGURETAT

El Consell de Seguretat és l'òrgan encarregat de mantenir la pau i la seguretat internacional.
Consta de 15 membres (5 permanents:China, França, Rússia, Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del nord, i EEUU; la resta membres no permanents), que hauran de reunir-se quan sigui necessari, i cada membre té un vot.

Segons la Carta de les Nacions Unides els seus objectius són:
- Mantenir la pau i seguretat internacionals
Fomentar les relacions d'amistat entre les nacions
- Cooperar en la solució de problemes internacionals i en eldesenvolupament del respecte als drets humans
- Servir de centre que harmonitzi els esforços de les nacions.

Per tal de dur a terme els seus objectius el consell ha creat els òrgans subsidiaris que es centren en temes específics i e representen en comitès: contra el terrorisme i la no proliferació, d'Estat Major, de sancions i d'òrgans especials.

Activitats rellevants:
Embargament d'armes,Determinació de les amenaces, Consell Econòmic i Social,
Activitats humanitàries i assistència als refugiats, Cort Internacional de Justícia,
Tribunals internacionals, Funcions i poders del Consell de Seguretat, Consolidació de la
Pau, Manteniment de la Pau, Prevenció dels conflictes armats, Protecció dels civils,
Protecció del personal de les Nacions Unides, Mesures provisionals, Estat de dret,Sancions, Secretaria, Legítima defensa, Lliure determinació, Armes petites, Terrorisme,
Prohibició de viatjar, Consell de Tutela, Ús de la força, prohibició del la dona i la pau i la
seguretat, etc.
TRIBUNAL DE JUSTÍCIA

El Tribunal de Justícia (NU) és l’òrgan judicial principal de la Organització de les Nacions Unides. Va ser fundada el 1945 als Països Baixos per la carta de les Nacions Unides.Però no es va posar en funcionament fins al 1946, sent la continuadora de la Cort Permanent de Justícia Internacional. La Cort Internacional de Justícia es regeix per un Estatut que és part integrant de la Carta de les Nacions Unides.
La estructura de la Cort Internacional de Justícia consta de 15 magistrats que trien, per períodes de 9 anys, l'Assemblea General de les Nacions Unides i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Organitzacions Mundials
  • P4
  • p4
  • P4
  • T3
  • P4
  • p4
  • T3

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS