TAC GRAF DIGITAL I ANAL GIC

Páginas: 6 (1445 palabras) Publicado: 9 de abril de 2015

TACÒGRAF DIGITAL I ANALÒGIC


Carla Roselló Vidal
Transport internacional
Roser Galofrè

Índex
Normativa.................................pàg. 3
Concepte i components.............pàg. 4
Tacògraf analògic
Tacògraf digital
Introducció històrica..................pàg. 5
Seguretat...................................pàg. 6
Simulador..................................pàg. 7














NORMATIVAL'entrada d'Espanya a l'actual Unió Europea, l'1 de gener de 1986, va suposar, entre moltes altres coses, l'aplicació directa de la reglamentació sobre temps de conducció i descans que a aquest efecte existia en aquests països.
Aquesta normativa estava composta pel Reglament CEE 3820/85 del Consell relatiu a l'harmonització de determinades disposicions en matèria social en el sector dels transportsper carretera i el Reglament CEE 3821/85 de Consell relatiu a l'aparell de control en el sector dels transports per carretera.
Amb el pas del temps s'ha considerat convenient la introducció de nous equips de control dotats de dispositius de registre electrònic de la informació pertinent i una targeta personal de conductor, amb l'objectiu de garantir la disponibilitat, la claredat, la facilitat delectura, la impressió i la fiabilitat de les dades registrades i que permetin establir un registre indiscutible, d'una banda, de les accions realitzades pel conductor durant els últims dies i, d'altra banda, de l'activitat del vehicle al llarg de diversos mesos. Així mateix, davant la dificultat d'interpretació, aplicació, execució i control de manera uniforme en tots els Estats membres es fanecessari un conjunt de normes clares i senzilles que puguin ser compreses, interpretades i aplicades amb més facilitat pel sector del transport per carretera i per les autoritats encarregades de vetllar pel seu compliment.
Per això, s'han aprovat i publicat diverses disposicions que han modificat el Reglament CEE 3821/85 del Consell relatiu a l'aparell de control en el sector dels transports percarretera, establint, entre altres qüestions, les condicions de fabricació, assaig, instal·lació i control del tacògraf digital, que és obligatori des de gener de 2006.
En el mateix sentit, amb data 11 d'abril de 2006 es va publicar el Reglament (CE) 561/2006 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 15 de març de 2006 relatiu a l'harmonització de determinades disposicions en matèria social en el sectordels transports per carretera pel qual es deroga el Reglament (CEE) nº 3820/85 del Consell.
Tots dos reglaments són d'aplicació a tots els conductors que realitzin algun tipus de transport per carretera, ja sigui públic o privat, de mercaderies o de viatgers, siguin espanyols o estrangers, realitzin el transport per l'interior d'Espanya o pel territori de la Comunitat Europea, portin el vehicle encàrrega o circulin en buit, però sempre que el vehicle que condueixin tingui un PMA superior a 3.5 Tm o en el cas de vehicles per a viatgers, aquests tinguin més de 9 places inclòs el conductor.
La dificultat, en alguns casos, d'aquestes normes i les importàncies de la seva extensa difusió, aconsellen l'edició d'aquest petit manual explicatiu que permeti una ràpida compressió a tots els que, dia adia, han de complir aquestes normes i, també, a els que han de vigilar el seu compliment.
CONCEPTE I COMPONENTS
Tacògraf analògic
El tacògraf és un aparell de control que s'instal·la a bord de certs vehicles de carretera, parell indicar i registrar de manera automàtica o semiautomàtica, les dades relatives als quilòmetres recorreguts i a la velocitat dels vehicles, així com els temps d'activitati descans dels seus conductors.
disc de tacògraf analògic
Tacògraf digital
El nou tacògraf digital disposa d'una aparença similar al tacògraf analògic. El sistema consta d'una unitat de vehicle, un sensor de velocitat / distància i les targetes de tacògraf.
Els discos del tacògraf analògic han estat reemplaçats per targetes intel·ligents, basades en un xip, que emmagatzemen la informació de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LAS SE ALES ANAL GICA Y DIGITAL
  • Comunicaciones anal gicas y digitales
  • Volt Metros Anal Gicos Y Digitales
  • Ensayo Fotograf A Anal Gica Y Digital
  • Electr Nica Anal Gica Y Digital
  • Conversor Digital Anal Gico Con POLINOMIO INTERPOLADOR DE NEWTON
  • Mediciones Anal Gicas Y Digitales
  • Conversor De Se Al Digital A Anal Gica CDA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS