tacabo en el estado de bienestar

Páginas: 4 (839 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2014
EL TABAC L’ ESTAT DE BENESTAR
JEREMY BENTHAM







Paula Puig Santamaria
1R-B
UF 2 Historia del pensament: Els forjadors del pensament liberal
Miquel Calsina
21-12-2012

JeremyBentham és un pensador anglès, pare de l’utilitarisme. Va néixer al febrer de 1748 a Houndsditch, fill d'una rica i important família històrica de jutges, i va morir a Londres el 6 de juny de 1832.
Elsseus primers treballs el van portar a la formulació de la doctrina utilitarista, plasmada en la seva obra principal Introducción a los principios de moral y legislación (1789). En ella deia que tot actehumà, norma o institució, han de ser jutjats segons la utilitat que tenen, és a dir, segons el plaer o sofriment que produeixen a les persones. Així és fonamentaria una nova ètica basada en lasatisfacció i no en el patiment. L’últim objectiu d’aconseguir “la major felicitat per al major número” el va acostar a corrents polítiques progressistes i democràtiques.
Jeremy Bentham té dos principis:el descriptiu i el d’utilitat. L’ètica utilitarista  conseqüència. El “felicific calculus” (càlcul hedonista). Maximitzar el nostre plaer/benestar propi i minimitzar el nostre dolor.
Tot objecte téuna utilitat i pot satisfer algun desig.
L’atribut d’utilitat és subjectiu.
El criteri moral bàsic és la utilitat (moral de consequència): els individus busquen maximitzar els estímuls positius iminimitzar els negatius.
El Govern ha de proporcionar el major benefici al màxim de persones possibles (no es regeix per uns principis, drets... Democràcia des de un altre punt de vista)
El mercat ésl’espai on es posen en joc aquestes utilitats individuals economicisme.
No hi ha un judici sobre si hi ha un plaer/benefici superior a un altre.

He decidit relacionar a Jeremy Bentham amb eltema del tabac en un estat de benestar, ja que penso que és un tema d’actualitat i que a causat polèmica en moltes ocasions.
El tabac és la principal causa de malaltia (càncer), i mort prematura. No...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tacabo
  • Bienestar
  • Bienestar
  • Estado Del Bienestar
  • Estado bienestar
  • Estado De Bienestar
  • estado de Bienestar
  • Estado del bienestar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS