Taller De Relaxació C3 Ies Can Vilumara

Páginas: 8 (1830 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2012
Taller de relaxació
Usuaris/es:
Tenim tres tipus de destinataris, he adaptat les tècniques de relaxació a les característiques de cadascun:
* El primer, destinat a nens i nenes de 5 i 6 anys de primer de primària. Dividirem els alumnes en dos grups, (com a màxim 10) per poder fer una bona atenció personalitzada.
* El segon, com a mesura per millorar la qualitat de salut dels seustreballadors d’una empresa de telecomunicacions, ens a demanat un taller de relaxació. Són adults que pateixen molts nervis, moltes hores davant l’ordinador, etc., causant-los carregament a les espatlles, ansietat,... Utilitzarem la tècnica de Jacobson, perquè es sentir millor física i psicològicament. Com a màxim seran grups de 13 persones.
* El tercer es tracta d’una idea pionera de l’HospitalSant Joan de Déu Barcelona, dirigit a dones embarassades, com una part complementaria als seus tractament, moltes dones temen el moment del naixement de les seves criatures i això els causa pujada de tensió que pot ser perjudicial per l’embaràs. La tècnica que utilitzarem serà la autògena o Schultz, més adient en aquest cas.
Objectiu:
* Aprendre a relaxar-se.
* Tenir consciència delpropi cos.
* Tenir autocontrol.
Desenvolupament:

Relaxació per a nens i nenes de 5 i 6 anys (grup de 8):
És molt important tenir en compte què són nens i els costa mantenir la concentració molta estona, per això es recomanable que abans del taller de relaxació facin alguna activitat física.
Per començar anirem a l’aula de psicomotricitat, que la tindrem adaptada abans arribin els nens.Adaptarem l’aula amb matalassos de colors, coixins, pilotes de goma escuma, etc., l’aula la mantindrem còmoda, prou ventilada i il·luminada (perquè no pateixin angoixa).
Els explicarem que farem, els direm que primer jugarem una estona a diferents joc i desprès farem relaxació, els jocs consistiran en donar tombarelles en els matalassos, per parelles fer curses passant-se la pilota, etc.
Percomençar l’activitat de relaxació els direm que es posin en rotllana, que estirin al màxim els braços i aquesta serà la seva separació, l’educador/a estarà amb ells en la rotllana. Donarem instruccions simples i utilitzarem el modelament, que els nens hauran d’imitar el que fa l’educador/a.
Exercici de relaxació:
Començarem amb les respiracions, agafant aire i intentar portar-lo fins la panxaimaginant que inflen un globus, contar fins a tres i expulsar l’aire contant fins a tres( 2 cops), el mateix exercici de respiració però ara imaginant que tenim un molinet petit i intentar que es mogui, agafar aire contant fins a cinc i expulsar-lo imaginant que fem moure el molinet(3 cops).
Un cop fet l’exercici de respiració s’estiraran en els matalassos, cap a munt, les indicacions hauran de serclares, tancar els ulls, l’educador/a contarà fins a cinc i ells hauran de tensar tot el cos al mateix temps, contar fins a tres i relaxar tot el cos, imaginant que s’enfonsa en el matalàs.
Com estaran en un estat de relaxació aprofitarem per fer volar la seva imaginació, com per exemple: imaginat que comences a flotar de mica en mica vas pujant cap al cel, és un dia d’estiu, arribes a un núvolperfecte per a tu, puges, pots jugar a sobre i pots anar on vulguis, veus una platja, t’apropes de mica en mica.... un cop a la platja jugues amb la sorra...
Per finalitzar la relaxació, els indiquem que s’ha acabat el taller, que obrin els ulls, se sentin bé, que estirin les cames i els braços, i mica en mica es vagin incorporant.
Contraindicacions:
Si no tens una bona organització pot ser queels nens no facin bé els exercicis, tant el de respiració, que poden haver hiperventilacions, en el moment de tensar tot el cos que facin massa força, per això el joc del principi s’ha d’aprofitar per fer uns bons estiraments, a l’hora d’imaginat pot ser que algun nen senti angoixa, hem de donar prou confiança per si es senten així s’aixequi i s’estigui callat i tranquil fins al final del taller....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TALLER TLC CANADA
  • Iese
  • UD5 Taller Obligatorio Hotel Delf C3 ADn 1
  • D Ieso
  • CASO IESE
  • TALLER DE COMUNICACION ADRIAN CAÑAS 1
  • Programas ies
  • Contraloria en ies

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS