taller dependencia

Páginas: 4 (798 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2013
Grupo J
TALLER DE DEPENDENCIA”EL CUIDADOR”
S'anomena cuidador a la persona que assumeix la responsabilitat total en l'atenció i el suport diari a una persona dependent per a les activitatsbàsiques de la vida diària (com un ancià o un pacient). Els exemples més habituals són els cuidadors de persones grans amb malalties com la demència senil o la malaltia d'Alzheimer. No obstant això, també hiha cuidadors per a un altre tipus de pacients més joves, amb malalties cròniques que els produeixen gran invalidesa i dependència i que requereixen un suport i cura diària.

El perfil típic delcuidador respon a dones de mitjana edat (50-60 anys) i que són esposes o filles del pacient. No cal oblidar que de vegades, dones d'edat avançada (> 75 anys) cuiden els seus cònjuges amb el consegüentsobreesforç i morbiditat que acompanya aquestes edats.
D'altra banda cal tenir en compte que en molts casos, els cuidadors estan en una etapa en què ja no tenen d'ocupar dels seus fills i no podendisposar del seu temps lliure recuperat i gaudir de la seva maduresa per l'obligació de cuidar tercers el que pot augmentar la situació d'estrès i sobrecàrrega del cuidador, però això hi ha que tenir molten compte varis punts com per exemple:
Demanar ajuda a l'entorn constituït per: familiars, serveis socials, institucions i associacions. No s'ha d'assumir tota la càrrega de la cura, sinó compartir idelegar part.
Posar límits a la cura: especialment quan la persona està sent ben cuidada i demanda més cura i atenció del necessari. Per a això s'ha de demanar ajuda a l'entorn, aprendre a dir no sila demanda no fos necessària i fomentar l'autonomia del pacient en la mesura del possible.
Consells per al dia a dia:

Alguns consells poden ser útils per millorar la qualitat de vida delcuidador:
Es recomana fer exercici físic de forma regular que proporciona no només benestar físic sinó psicològic.
Evitar l'aïllament disposant de temps lliure que li permeti fer activitats de lleure i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Taller De Dependencia A Sustancias
  • Dependencias
  • DEPENDENCIA
  • Dependencia
  • Dependencias Del Estado
  • dependencia
  • dependencia
  • Dependencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS