TANGRAM

Páginas: 3 (636 palabras) Publicado: 29 de julio de 2015
Tangram


El tangram és un joc xinès molt antic, que consisteix a formar de figures amb la totalitat d'una sèrie de peces donades. Les figures formades han de fer servir totes les peces senseencavalcar-les ni sobreposar-les.
Història del tangram


Una típica figura realitzada amb el Tangram
Hi ha diverses versions sobre l'origen de la paraula Tangram, una de les més acceptades explica que laparaula la va inventar anglès unint el vocable cantonès "tang" que significa xinès amb el vocable llatí "gram" que significa escrit o gràfic. Una altra versió diu que l'origen del joc es remunta alsanys 618 a 907 de la nostra era, època en què va regnar a la Xina la dinastia Tang d'on es derivaria el seu nom
Hi ha una llegenda que diu que un servent d'un emperador Xinès portava un mosaic deceràmica, molt car i molt fràgil. El servent va ensopegar trencant el mosaic en trossos. Desesperat, el servent tracte de formar de nou el mosaic en forma quadrada però no va poder. Tanmateix, es va adonarque podia formar moltes altres figures amb els trossos.
No se sap amb certesa qui va inventar el joc ni quan, doncs les primeres publicacions xineses en les quals apareix el joc daten del segle XVIII,època per a la qual el joc era ja molt conegut a diversos països del món. A la Xina, el Tangram era molt popular i era considerat un joc per a dones i nens.
En quant al nombre de figures que podenrealitzar-se amb el Tangram, la major part dels llibres europeus van copiar les figures xineses originals que eren tan sols uns centenars. Per al 1900 s'havien inventat noves figures i formes geomètriquesi se'n tenien aproximadament 900. Els primers llibres sobre el Tangram van aparèixer a Europa a començaments del segle XIX i presentaven tant figures com solucions. Es concedia més atenció al jocmateix i als seus set components, de manera que el Tangram era produït i venut com un objecte: targetes amb les siluetes,peces de vori i embolcalls en forma de caixa, etc. Als llibres, es tractava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tangram
  • EL TANGRAM
  • El tangram
  • Tangram
  • Tangram
  • El tangram
  • Tangram
  • tangram

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS