Tanorexia

Páginas: 10 (2360 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014




ALUMNES: Juan Victoria Jiménez
Xavier Rodríguez Encinas

PROFESSOR: Antònia Martínez Martínez
MATÈRIA: C1
DATA: 16-12-13
Índex


Que és la Tanorexia?.................................pàg.3
Causes que provoquen la malaltia............pàg.4
Manifestacions clíniques...........................pàg.5
Causes que provoquen la malaltia............pàg.6Epidemiología………………………….……..………pàg.6
Sintomatologia..........................................pàg.7
Tractament................................................pàg.8
Xifres..........................................................pàg.8
Conscienciar els riscos...............................pàg.8
Curiositats..................................................pàg.9
Opinió personal.......................................pàg.12Webgrafia................................................pàg.12


Que és la Tanorexia?


La tanorexia o addicció al bronzejat, és el terme usat sovint per descriure una condició en la qual una persona genera una necessitat obsessiva per aconseguir un to de pell més fosc, ja sigui prenent el sol a l'aire lliure o en cabines de rajos UV, que mai pot aconseguir en creure tenir un to molt inferioral real.
Encara que el terme "tanorexia" ha estat comunament utilitzada pels mitjans de comunicació i diversos doctors per descriure la síndrome, tant la pròpia síndrome com la paraula, no han estat àmpliament acceptades per la comunitat mèdica, considerant-se para molts un argot.


L'any 2005, un grup de dermatòlegs van publicar un estudi que demostrava que els tanoréxics experimentaven unapèrdua del control dels seus límits, que evitaven poder parar el procés de bronzejat una vegada la pell ja està bruna, aquest patró és similar a altres addiccions com l'alcoholisme o tabaquisme.
Els casos greus de tanorexia poden ser considerats molt perillosos a causa de la sobreexposició als rajos ultraviolat que comporta aquesta addicció, fet que pot ser causa de molts efectes secundarisnegatius, entre ells el càncer de pell. En casos extrems, pot ser un indicador de patir un trastorn dismórfic corporal, un trastorn mental en el qual un és excessivament crític en relació al seu físic o imatge ja sigui real o imaginat, com seria el cas de l'anorèxia. Els que sofreixen anorèxia comunament creuen que tenen sobrepès, quan en realitat, són nutricionalment inferiors i físicament són moltmés prims que la mitjana. De la mateixa manera, un tanoréxic pot creure que ell o ella tenen un to pàl·lid de pell, quan en realitat resulten ser bastant foscos de pell.


CAUSES QUE PROVOQUEN LA MALALTIA

La creixent explosió d'aquesta condició s'ha relacionat, en part, amb l'exposició permanent en els mitjans d'imatges i fotografies en les quals apareixen celebritats molt bronzejades. Tambés'ha associat al nombre creixent de solàriums que continua instal·lant-se malgrat el dany que ja se sap que ocasionen els rajos UV, acreixent-se en cada estiu.

Entre les teories que expliquen aquest fenomen, destaca aquella que proposa que la *tanorexia té factors comuns al consum de substàncies. Entre unes altres, una recerca publicada l'any 2008 en la Revista “American Health Behavior”,explica que en la tanorexia les persones mostren un elevat nivell d'addicció. D'altra banda, tal com succeeix amb el consum de substàncies, inicialment es busca un millorament de la pròpia imatge, sense prendre en compte els riscos per a la salut, malgrat conèixer-los.

Hillhouse i Turrisi (2005), plantegen que alguns subjectes utilitzen el bronzejat amb propòsits d'automedicació. Est seria el casd'aquells addictes als rajos UV que sofreixen un trastorn afectiu estacional i busquen sentir-se millor emocionalment prenent sol.

Des de la biologia, s'ha proposat a més que un altre mecanisme que explicaria l'addicció al bronzejat, és l'alliberament endogen de ofioides durant l'exposició als rajos ultraviolat. Això implica que en prendre sol o rajos UV repetidament, els nivells...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tanorexia
  • tanorexia informe
  • Tanorexia y Vigorexia
  • tanorexia
  • La tanorexia
  • Tanorexia
  • tanorexia
  • Tanorexia Una Nueva Adicción

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS