tarbajos

Páginas: 3 (521 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2013
El dia 11 de març de 2011 a la central nuclear de Fukushima I va tenir lloc un accident nuclear com a conseqüència del terratrèmol i posterior tsunami que va assolar una part del Japó.
Els reactorsde la central es van aturar en el moment del terratrèmol i posteriorment el tsunami va inundar la central. Es van fer malbé els generadors i es van produir tot un seguit de desperfectes que vanimpedir el funcionament del sistema de refrigeració. Aquesta situació va produir explosions en els edificis que albergaven els reactors, incendis i emissions de radioactivitat a l'exterior. Uns delproductes alliberats va ser l'isòtop radioactiu iode , fet que va portar al govern japonès a distribuir iode no radioactiu entre la població per prevenir el càncer de tiroide.
Hi ha trenta isòtops de iode,però només el és estable. Els isòtops de iode , són radioactius i es poden produir a través de la desintegració de l'urani en les centrals nuclears.
1. Després de llegir els paràgrafs anteriorsfes un únic escrit, amb un mínim de 5 frases completes, que contesti a les preguntes següents:
o Què és la radioactivitat?
o La radioactivitat és un fenomen físic al qual certes substàncies ambnuclis atòmics inestables, anomenats radionucleids, es transformen espontàniament en nucleids diferents perdent energia en forma de raigs de partícules.
o Què és un isòtop?
o Anomenem isòtops a dos omés àtoms d’un mateix element químic que tenen diferent nombre màssic, és a dir, diferent nombre de neutrons.
o Com actua el nucli dels isòtops radioactius?
o Els isòtops radiactius produeixenenergía a través de la desintegració de l'urani en les centrals nuclears.
o Quin element es va alliberar a l'explosió de la central de Fukushima?A l´explosió de la central de Fukushima es va alliberarl´isòtop radioactiu iode .
o Què feia preocupar molt al govern japonès?
o Feia preocupar molt al govern japonés ,que la població agafés cáncer de tiroide.

2. Omple la taula per cadascun dels 3...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tarbajo
  • tarbaj
  • tarbajo
  • Tarbajos
  • tarbajos
  • Tarbajo
  • tarbajo
  • Tarbajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS