tarraco

Páginas: 5 (1176 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2014



CAPÍTOL 1: Un descobriment mai vist

Tàrraco ha sigut una font de historia i trobades arqueologiques importants a la historia. Fou la principal base d'hivernada dels exèrcits romans a Hispània que iniciaren un llarg i complex procés d'incorporació de les terres peninsulars al nou ordre polític, cultural i econòmic de la romanitat, on Tàrraco va jugar un paper fonamental.
Una de lesprincipals trobades arqueològiques les va fer un arqueòleg anomenat Marcus.Va ser ell qui va trobar les restes de muralles més importants de la Tarraco central.
Actualment ara estava fent més investigacions per tota Tarraco.
Estava buscant mes referències sobre els antics habitants de Roma,s’hi estava endinsant i engrescant com si siguès ell mateix un habitant més d’aquella època.
Cada dia anavabuscant llocs i més llocs on pogués haver-hi restes.
Un dia va anar a un lloc de Tarraco on mai havia anat ningú,era la part més antiga i molt difícil d’accedir-hi.
Va treure totes les seves forçes en la receca d’alguna cosa interessant en aquell ,va estar-s’hi moltsi molts dies , i a la fi va trobar una cosa mai vista per els arqueòlegs,una mena de forat que no s’acabava mai.Va entrar-hi ambcura i va seguir les pistes de foc que hi havia .Va estar-s’hi moltes hores caminant fins que va trobar una llum molt llunyana,que no la podia atrapar mai.Fins que s’hi anava apropant,tot allò semblava una cova subterrània.
Tenia por del que podria trobar-se i d’on podia parar.Tenia una suor freda que li cobria tota la pell,fins que se li va canviar totalment la expressió quan va veure la llumdel final de la cova que li envaïa tot el seu cos ,i havia de tancar els ulls perque la llum no li enceguès.
Va sortir de la cova trepant sense parar fins que va poder sortir a l’exterior.Va aixecar-se i va mirar al seu voltant,era estrany semblava com s’hi hi haguès viscut tota la vida allà, si sentia com a casa.Va caminar per aquells carrers,hi havia persones vestides de l’època romana que ellhavia vist en tants llibres
.Marcus va preguntar a un d’aquests homes on estava i li va contestar sorprès i amb llatí que es trobava a Tarraco.














CAPÍTOL 2: Amor inesperat


No es podia creure que estiguès a l’antiga Tarraco.Va haver de robar una toga d’una petita parada i parlar el llatí perquè l’entenguessin.Va passejar per aquells carrers estrets tant gloriososi va veure el que havia esperat tota la seva vida com arqueòleg: totes aquelles edificacions, el circ romà,l’amfiteatre acabat i tot tipus de construccions,inscripcions i detalls.Per ell això confirmava que tots els detalls estudiats eres certs ,ara ho entenia tot,les preguntes sense resposta ara ja tenien una solució.
Va anar a veure una lluita entre gladiadors al circ de Tarraco en el que vaintentar disimular el seu disgust a tanta violènciai i va posar-se en un racó per no delatar-se.
El va fascinar veure en directe un event tant important i impossible per a molta gent de l’actualitat, només ell ho havia pogut veure.
Al davant de tot estaven els plebeus i patricis i els esclaus estaven darrere de tot.
Es va fixar en una bella dona que semblava patricia, que va girar-se un momentell se la va mirar i en aquell mateix instant no se la va poder treure del cap es va enamorar molt d’aquelles faccions,ulls tant esplendorosos i amb una mirada intensa.
Des d’aquell dia no la va veure mai més però va ser un dia en que ell estava caminant fent una recerca i analitzant tot aquella ciutat,i de sobte la va veure passar i ella se’l va quedar mirant i li va semblar estrany el queestava fent . Es va aturar davant seu.Li va pregunatr que estava buscant .Marcus li va dir que estava apreciant les meravelles arquitectòniques d’aquesta ciutat ,ja que no li podía dir que en realitat era un simple arqueòleg del S.XXI , que sobtadament va aparèixer aquí .Ella va fer un somriure i li va semblar graciós i es va presentar amb el nom de Diana.Van estar parlant en un racó de la ciutat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tarraco
  • TÀRRACO
  • Treball de Tarraco
  • Acueducto De Tárraco
  • Tarraco Romano
  • Traducciones Tarraco
  • Tárraco
  • Tarraco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS