tartuf

Páginas: 3 (704 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2013
TARTUF

1. Cita i comenta els temes i subtemes de l’obra.
Entre els temes de l’obra podríem trobar la hipocresia religiosa que representa el personatge del Tartuf, ja que es fa passar per bonapersona, però només per treure’n profit. Ho veiem a la pàgina 98: “¿On s’és vist amagar sota la capa de la devoció un cor tan fals i una ànima tan malvada?. També podríem considerar com a tema el triomfde la veritat.
Com a subtemes trobem l’abús de l’autoritat paterna i el matrimoni de conveniència, ja que Orgon vol casar Mariana amb Tartuf per la força. A més també hem de tenir en comptel’avarícia, l’astúcia i la promoció de l’absolutisme reial.

2. Comenta l’estructura de l’obra. Adequació de l’estructura interna a l’externa.
L’obra està dividida en cinc actes, el primer té sis escenes, elsegon quatre, el tercer set i el quart i cinquè vuit.
L’ introducció és l’acte primer sencer, on s’expressa l’opinió de tots els personatges sobre Tartuf, a més es mostra la seva influència en ells.Tots els comentaris són negatius, excepte els d’Orgon i la senyora Perneille. A més, Mariana i Valeri es volen casar, però no poden perquè Orgon vol que ella es casi amb Tartuf.
El nus va des del’acte segon fins l’acte cinquè escena set, on Orgon vol casar la seva filla Mariana amb Tartuf i els personatges segueixen intentant convèncer a Orgon de com és realment Tartuf, així que la seva dona,Elmira, decideix parar-li una trampa a Tartuf i Orgon acaba veien cm és ell realment, però quan ell se’n adona, li havia donat tot la seva fortuna a Tartuf, i aquest últim intenta fer-los fora de casa.El desenllaç és l’escena vuit de l’acte cinquè, on el príncep sap tot el que Tartuf ha fet i acaba portant-lo a la presó i li torna tot a Orgon i la seva família, a més, Mariana s’acaba casant ambValeri.

3. Redacta unes 4/5 línies sobre el desenllaç de l’obra.
Al final apareix el Senyor Lleial i li diu a Orgon que han de marxar de casa, però el rei se n’assabenta i sap tot el que Taruf...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tartufo
  • Tartufo
  • Tartufo
  • tartufo
  • Tartufo
  • Tartufo
  • Tartufo
  • Tartufo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS