Taula Periodica

Páginas: 3 (578 palabras) Publicado: 8 de enero de 2013
1. Quin és l’origen dels elements químics?


L'hidrogen és l'element més abundant de l'Univers, a partir del qual han sorgit la resta dels elements químics.


Els nuclis d'hidrogen contenen unprotó, una partícula amb càrrega positiva. Com que les càrregues del mateix signe es repel·leixen, els nuclis es mantenen allunyats els uns dels altres. Però a l'interior dels estels la temperatura éstan alta que els nuclis d'hidrogen es mouen a unes velocitats aproximades de 1.000km/s.


A aquestes velocitats es produeixen algunes col·lisions que aconsegueixen vèncer la repulsió elèctrica deles càrregues: els nuclis es fusionen i en formen altres de nous. Així, sumant nuclis, es formen un darrere l'altre els elements químics.


2. Com s’han format els àtoms dels diferents elements ?Els àtoms dels diferents elements de la taula periòdica s’han creat amb un procés anomenat nucleosíntesi. La nucleosíntesi és el procés de creació de nous nuclis atòmics a partir dels nucleonspreexistents (neutrons i protons) per generar tota la resta de elements de la taula periòdica. Els nucleons es van formar del Big Bang quant es va refredar per sota dels deu milions de graus.3. Evolució històrica


Döbereiner: És el responsable d'un primer pas en la classificació dels elements. En 1817 va demostrar que el pes atòmic de l'estronci, Sr, era aproximadament igual alvalor mitjà dels pesos atòmics del calci, Ca, i del bari, Ba. En 1892 demostrà l'existència d'altres grups de tres elements que anomenar tríades (clor, brom i iode; liti, sodi i potassi; sofre,seleni i tel·luri).


Newlands: Va preparar en 1863 la primera taula periòdica dels elements establerta segons les seves masses atòmiques, i que va assenyalar la llei de les vuitenes, segons laqual cada vuit elements es tenen propietats similars.


Meyer: Un dels seus descobriments més importants va ser el de la llei periòdica que afirma que les propietats dels elements són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Taula Periodica
  • taula periòdica
  • Taula Periòdica: Teoria Resumida
  • taula periodica
  • Quimica Resum enllaços i taula periodica
  • Taula periodica buida
  • Enllaç Químic I Propietats Taula Periòdica
  • taula rodona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS