TDA-H

Páginas: 9 (2159 palabras) Publicado: 17 de junio de 2013
TDA - TDAH
El Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat o sense ella, és un trastorn d’origen neurobiològic que es caracteritza per la presència de tres símptomes típics: la inatenció, la impulsivitat i la hiperactivitat motora. És una malaltia crònica que es troba principalment a la infància i en moltes ocasions, pot continuar a l’adolescència i encara a la vida adulta.
El Trastorn perDèficit d’Atenció amb Hiperactivitat o sense ella, és un trastorn psiquiàtric freqüent a la edat pediàtrica. Amb molta freqüència apareix acompanyat d’uns altres problemes psiquiàtrics, sobretot problemes de conducta i també depressió o ansietat.
El TDA-H es transmet en famílies amb un important component genètic. S’han trobat alteracions a la estructura i la funció cerebral en pacients quepateixen aquesta malaltia. Es tracta d’un trastorn heterogeni, és a dir, que es pot presentar de diverses formes en nens i nenes al llarg de les diverses edats del preescolar, l’adolescent i l’adult, i com a conseqüència, no resulta senzill reconèixer-lo a consulta. El TDAH no es diferent a altres malalties, ja que és un problema mèdic i no és culpa de ningú, pot ser tractat i es pot continuarendavant.
Aquest trastorn sempre sol donar inici a la infantesa, de fet, un dels criteris per al diagnòstic és que els símptomes apareixen sobre els 7 anys, impactant molt fort en la persona que el pateix, a la seva família i a la societat en termes econòmics, d’estrès familiar i a l’adversitat escolar i laboral. De fet, aquest fet és una de les causes més freqüents en el fracàs escolar, i en moltscasos, fa que el pare o la mare hagin de deixar de treballar per atendre les necessitats del seu fill/a. A la hora de la detecció del TDAH, pot donar lloc a equívocs. Alguns pares o professors amb poca paciència poden arribar a pensar que els seus fills o alumnes són molt actius o “hiperactius”, però no per això el nen/a ha de patir TDAH.
El TDAH es valora a partir del temperament i dels seusnivells d’atenció, impulsivitat i hiperactivitat , és a dir, la forma de ser de cada nen. És per això que en els nadons es poden observar les diferències. Com a general, els nens de 2 a 3 anys són molt actius e impulsius, ho toquen tot, no mesuren els perills i no romanen més de 10 minuts a la mateixa activitat. Cap als 5-6 anys els nens han madurat i tenen una major capacitat de control, són capaços decentrat l’atenció durant 20 – 25 minuts seguits. A diferència dels que no pateixen el trastorn que són nens que quasi sempre estan en moviment però dirigit a una sola activitat i desprès són capaços de centrar-se en una pel•lícula, llibre o tasca.
Els nens amb TDAH poden presentar necessitats educatives especials. Experimenten dificultats pels seus problemes d’atenció I en el controld’impulsos que són requisits per a l’èxit escolar. Tot i que el TDAH no interfereix amb l’habilitat d’aprendre, si interfereix, per altres raons, amb el rendiment acadèmic.
Les causes més importants i destacades són:
- Causa Genètica: el fet que el pare o la mare pateixen TDAH multiplica per 8.2 el risc de patir-lo
- Baix pes al néixer: multiplica el risc per 3
- Adversitat Psicosocial: multiplica elrisc per 4
- Consum de Tabac per part de la mare durant la gestació: multiplica el risc per 3
- Consum d’Alcohol per part de la mare durant la gestació: multiplica el risc per 2

Els símptomes que presenta una persona amb TDA-H són els següents:
- Inatenció
o No presten atenció suficient als detalls o incorren a errors per oblit a les tasques escolars i altres activitats
o Semblen no escoltarquan se’ls parla directament
o No segueixen instruccions i no finalitzen les seves activitats escolars, encàrrecs o obligacions
o Tenen dificultats per organitzar les seves tasques i activitats
o Perden amb freqüència el seu material escolar i altres objectes necessaris per a realitzar diverses activitats
o Es distreuen fàcilment davant estímuls irrellevants
- Hiperactivitat
o Són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TDA-H
  • TDA-H
  • Tda-h
  • diagnostico clinico TDA y TDA H
  • Sugerencias para tda/h
  • Informació tda-h 8professors)
  • Qu es el TDA H
  • Tda/h

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS