Tdr Imprimir

Páginas: 22 (5441 palabras) Publicado: 1 de septiembre de 2015
El procés de descompsició



Maria Gispert Ruiz
Immaculada Concepció
Lloret de mar, 15/06/15
ÍNDEX
Part teòrica
Introducció 3
Metodologia 5
Objectius 6
Que és la mort? 7
Mort clínica 7
Mort cerebral 7
Mort biològica 8
Canvis postmortem 9
Descomposició i esqueletització11
Etapes de la descomposició 13
Categoria del cos 15
Agents ambientals 17
Diferencies en la descomposició segons el tipus de clima 18
Clima tebi i humit 18
Clima calent i àrid 19
Clima fred i àrid 20
Restes enterrades i submergides 21
Lesions superficials als ossos 21
Processos de descomposició en restesenterrades 22
Depredació animal 23
Etapes de depredació 24
Fauna cadavèrica 25
Bibliografia 26
INTRODUCCIÓ
Que hi ha després de la mort?
És una pregunta molt qüestionada, però no en el context que jo la vaig preguntar ni amb les respostes que jo busco; la gent busca saber que passa amb la nostra consciencia, amb la nostra anima després de deixar el costerrenal, en qüestió si has fet bons actes o no; però és poca la gent que s'interessa per saber que passa un cop hem marxat amb el cos que deixem a la terra.
Allà és on entra la meva següent pregunta més especifica, quins processos pateix el cos que un dia va donar vida?
Sempre he sigut una noia a la qual li ha agradat observar, experimentar i investigar, mentre creixia me'n vaig adonar que voliaser metge, volia encarregar-me de curar a els altres i de fer una aportació a la societat amb l'ajuda dels meus coneixements; però a poc a poc vaig començar a veure que un petit error pot causar una tragèdia i que jo no seria capaç de basar el seu treball en probabilitats de supervivència, així que vaig començar a buscar algun tipus d'especialització que no pogués córrer el risc de patir pels meuspacients. I un dia vaig trobar el que s'anomena patologia forense, on vaig llegir que és una especialització de la medicina però que treballes amb persones difuntes, a primera impressió em va crear respecte saber que pot molestar als morts i no deixar-los descansar (religiosament parlant), però vaig descobrir que no es basa només en això sinó que la investigació d'un cos mort aporta moltíssimainformació sobre el perquè, el com i el quan.
És un treball que compleix les meves expectatives i els meus desitjos, conté medicina, és sempre una feina d'investigació constant, sigui per la policia o per un propi hospital; és un treball que indirectament pots salvar vides, amb descobriments sobre malalties i causes de mort; i a més a més m'evito trobar-me amb sentiments d'angoixa i tristesa en casd'errors, que a la medicina convencional no es podrien arreglar.
Forense, és la meva actual meta acadèmica a la vida. Saber que hauré d'estar deu anys estudiant no és cap preocupació perquè estudiaré el que realment m'agrada i apassiona. I un dia pensant sobre el tema del treball de recerca em vaig plantejar que hauria de ser sobre algun tema que realment tingués una certa importància per a mi, ique hi ha millor que agafar un tema sobre el qual vols estudiar? És un petit avançament sobre el qual aprendré en un possible futur, són uns coneixements que adquiriré i que són interessants d'estudiar.
El tema havia d'estar relacionat, així que buscant documents, articles i revistes vaig observar un tema en comú, el procés de descomposició; però que el feia especial? És un procés que no ésexacte, que no va l'hora i que es deixa influenciar per diversos factors; ajuda a resoldre molts casos d'assassinats i de negligències mèdiques. A més a més aquest estudi està en creixement, cada dia s'introdueixen aportacions noves en aquesta ciència, el que la fa una ciència plena d'investigacions i recerques.

El procés de descomposició està caracteritzat per tenir diferents etapes i categories,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TDR
  • TDR
  • TDR
  • IMPRIMIR
  • Imprimir
  • IMPRIMIR
  • Imprimir
  • Imprimir

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS