Te Doy Mis Ojos Película

Páginas: 4 (991 palabras) Publicado: 11 de enero de 2013
Te doy mis ojos Marta Parés Gimeno
Habilitatsd’autonomia personal i social
1r de TIS

1. Distorsionscognitives

Alllargdel film podem observer diferents distorsions cognitives, per part dels personatges: home, dona, mare, germana, etc.
Les principals distorsions cognitives es duen a terme per part de l’home i ladona que conformen el matrimoni protagonista. Per començar, direm que el lloc on succeeixen els fets és Toledo, a l’Espanya profunda, on la mentalitat de la gentésbastant tradicional, masclista ipocoberta. D’una banda:
1) - L’home diu “ho ets tot per mi”. La dona no ho és tot per ell. De fet, cap ésser humà ho és tot per l’altre, i, menys una parella sentimental. En canvi, la mira moltmalament quan están tots celebrant l’aniversari d’ella amb un pastís…
* A més, no és conscient que la pot matar a bufetades (quan un home a la terapia diu que quasi mata a la seva dona a bufetades,perquè la deixa insconscient).
* L’home li diu “canija”, com a sobrenom, a la dona.
* Li fa tortura psicológica: joc de “quèésmeu de tu?”, i “quit’estimamés?”.
* Quan la seva dona fa devigilant de museu, Danae, una figura mitològica que apareixsemidespullada, es converteix en un símbol sexual als ulls d’ell, com si fós un dibuix que ha creat la seva dona per perturbar-lo i fer-lo veureque la seva dona és perversa sexualment.

D’altra banda,
2) – La dona triga molt a confessar que el seu home la pega. Ho amaga. Quan estan totes les dones al bar, ella no participa de lesconverses sobre homes o sexe. Només està pendent d’ell.
* Quan explica com el seu marit se li va declarar, ella diu que li va somriure perquè no es posés trist. En aquest gest veiem la compassió i lapena d’ella cap a ell. La compassió sempre porta a distorsions, perquè magnifica el que és més petit, com la timidesa o el ser poc social o tenirpocèxitamb les dones (que pot ser el cas d’ell).
En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis Pelicula "Te doy mis ojos"
  • Analisis De La Pelicula Te Doy Mis Ojos
  • ENSAYO PELICULA TE DOY MIS OJOS
  • te doy mis ojos analisis pelicula
  • Te doy mis ojos (pelicula)
  • Análisis Película "Te Doy Mis Ojos"
  • película "Te doy mis ojos"
  • analisis pelicula te doy mis ojos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS