Teatre angel guimerá

Páginas: 12 (2892 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2011
2.1 Resum Argumental
L'obra comença amb l'escena en què la Caterina, la Filomena, la Lluïseta, el Rufet i el Mòllera parlen sobre la reputació del Pere Màrtir. El Pere Màrtir és home al que li agraden molt les dones i totes elles semblen estar enamorades d'ell.
Els rumors de la relació entre el Pere Màrtir i la Mariona arriben a les orelles de l'avi Cinquenes, el qual s'oposa a la relació,perquè no confia que els sentiments del Pere Màrtir siguin reals, sinó per interès.
L'Àgata és el personatge principal, va sobreviure al naufragi en el que van morir el seus pares i els pares de la Mariona la van adoptar, tothom la tractava malament perquè la consideraven diferent, però ella té les idees molt clares i això no li afecta.
L'avi Cinquenes té una conversa amb la Mariona i aquesta lidiu que no manté cap relació amb el Pere Màrtir. Des d'aquell mateix moment la Mariona juntament amb el seu enamorat elaboren un pla on simularen una relació entre l'Àgata i el Pere i d'aquesta manera es podrien trobar d'amagat.
Tothom s'assabenta d'aquesta relació i es comencen a escoltar crítiques sobre la reputació del Pere Màrtir i la ingenuïtat de l'Àgata.
La Mariona veure el tractamentafectuós del Pere cap a l'Àgata, es comença a posar gelosa i escampa falsos rumors sobre l'Àgata.
El Gregori comença a dir que a vist al Pere visitant l'Àgata de nit. L'Àgata per aclarir-ho tot va a parlar amb l' avi Cinquenes. Un cop allí es troba al Pere i pensa que ell realment està enamorat de la Mariona i l' enganya; però en realitat ell va a parlar amb la Mariona i a posar fi a la sevarelació.L' Àgata s' enrabia i jura matar-lo.
En Pere va a buscar a l' Àgata i la troba al costat del mar a punt de suïcidar-se, li explica tota la veritat i ella li far jurar que maleirà a la Mariona i que si el veu parlant amb ella o mirant-la, el matarà. Ell ho jura i de seguida se'n va cap on és la gent per anunciar la seva boda.
En el camí de l'església la Mariona intenta parlar amb el Pere Màrtir ili diu que vol fugir amb ell, davant la seva negació la Mariona comença a cridar i li agafa dels braços perquè no pugui escapar. La Catarina havia estat testimoni de tot i abans de que el Pere s'anés, li diu la seva versió distorsionada sobre els fets a l'Àgata. Quan l'Àgata arriba, veu com la Mariona i el Pere estan abraçats i tot seguit agafa una fitora i li clava al Pere Màrtir, perquè no haviacomplit la seva promesa de que ja no tornaria a estar mai més amb la Mariona.
La gent embogeix i l'Àgata maleeix al seu xicot i a la Mariona. El Pere Màrtir en un últim intent per viure confessa el seu amor per l'Àgata i rebutja el de la Mariona. L'Àgata se n'adona i s'en penedeix d'haver-lo matat, ella l'agafa i comença a plorar mentrestant diu que ho ha perdut tot. Llavors l'Àgata s'en vacorrent cap a les roques i s'enfila a l'aigua.
2.2 Justificació del gènere teatral
El gènere teatral que apareix en aquesta obra és el drama. Explica la història d'uns personatges que viuen situacions dramàtiques moguts per passions humanes ( amor, odi,...) amb final tràgic (mort, abandó, suïcidi..) o feliç amb regust amarg i a mesura que es va desenvolupant l'obra es va definint la trama senseesdeveniments.
En el cas de La filla del mar, la història comença bé, amb l'enamorament del Pere Màrtir amb la Mariona i té un final bastant tràgic, ja que l'Àgata agafa una fitora i li clava al Pere Màrtir a l'esquena i més tard s'acaba suïcidant ella mateixa llençant-se a l'aigua.
2.3 Característiques realistes i aspectes romàntics
Aquesta obra és bastant realista amb tons romàntics.
El reflexde la societat, l'espai en què es desenvolupa l'acció (poble coster), el temps (època contemporània de l'autor), els personatges que crean un conflicte real, mostren els aspectes realistes d'aquesta producció.
Les característiques romàntiques que troben en aquesta obra són les següents:
La tendència que té l'Àgata d'evadir-se de la realitat mitjançant el somni que té amb els peixos i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Angel Guimerà
  • angel guimera
  • ANGEL GUIMERÀ
  • Àngel Guimerà
  • Angel guimera
  • Àngel Guimerà
  • angel guimerà
  • Angel guimera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS