Teatre Caramar .Característiques

Páginas: 2 (489 palabras) Publicado: 26 de enero de 2014
Partint del text de Julio Cortázar Sobre el conte modern que tens en l'apartat "Recursos", analitza 3 característiques del conte "El teatre Caramar". Abans de començar fes un breu resum del conte,d'unes 7-8 línies.
El teatre de Caramar (1938)
El personatge omniscient ens narra el conte que comença amb el retrobament d’un vell amic, Elies Caramar,el qual li diu que acudeixi al seu teatre.Seguidament el protagonista ens explica la història del seu desamor amb la seva xicota amb conseqüències absurdes i iròniques.A la nit el protagonista va decidir fer una volta ,per meditar sobrel’aconteciment succeït amb la seva xicota i acaba a la Plaça Blava,on es troba el Teatre Caramar del seu amic anunciat per una gran tortuga.Al teatre va començar un joc de mirades amb un dona encantadora finsque es va cansar. Finalment el protagonista es va rendir a la pressió i a una son hipnòtica,al despertar es troba molt trist i Caramar decideix invitar-lo a sopar a casa seva per intentar ajudar-losense gaire esforç.
Característiques:
1. La primera característica és la tria del tema i de l’estil pel qual ha optat Pere Calders per crear la seva narració .
Julio Cortázar expressa : L'elementsignificatiu del conte semblaria residir sobretot en el tema, en el fet d'escollir un esdeveniment real o fingit que posseeixi aquella misteriosa propietat d'irradiar alguna cosa més enllà d'ell mateix[...]
Calders juga amb el món oníric, el món representat dels somnis. És un somni exagerat totalment. Juga, altre cop, amb la ironia i la fantasia, és per exemple el cas de la tortuga amb el rètolanunciant els espectacles del Teatre Caramar.
2. La següent característica que trobem al conte “El teatre de Caramar” és la tria del camp de visió que ens situa en un lloc gràcies a l’ajuda del’escriptor que ens facilita la descripció precisa del lloc en el qual es troba l’acció com per exemple quan el protagonista en una nit de meditació ens situa a la Placa Blava.
Julio Cortázar a “Sobre el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teatre Caramar, Pere Calders
  • El teatre Caramar
  • caram
  • Característiques del Feixisme
  • Característiques del darwinisme
  • Creacion De La Caramica
  • entrevista caram
  • empreses caracteristiques

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS