Teatre Caramar, Pere Calders

Páginas: 3 (616 palabras) Publicado: 21 de abril de 2013
COMENTARI DE TEXT
Teatre Caramar es un del contes que podem trobar a Cròniques de la veritat oculta de l’autor català Pere Calders. El conte pertany a la primera de les tres parts en les que es vadividir el recull, aquesta primera part es titulada “La imprevista certesa” i consta de dotze contes.
El narrador es en primera persona per tant es el mateix protagonista el que ens narra el quepassa a la història. Aquest ens explica com un dia, després de molt de temps, es troba un vell amic seu conegut com Elies Caramar. El descriu con un home entrat en edat per les seves canes blanques,vestit tot de seda negra y amb un brillant col·locat a la orella. Ja a la primera línia del conte ens diu que l’Elies és un mariner y potser per això pot ser sorprenent el fet de que quan el protagonistali pregunta si està de pas, ell contesti que té intencions de quedar-se per encarregar-se del seu teatre de les afores que en aquell moment li “absorbeix les il·lusions”. El mariner convida alprotagonista a veure una de les seves obres.
El protagonista deixa la seva trobada amb Caramar per passar a explicar-nos com un diumenge a la tarda, quan tots dos assistien a una festa, la seva enamoradadeixa de ballar amb ell i li dona un cop a la cara després d’haver-li proposat alguna cosa que a ella no li va agradar gaire. D’aquesta manera i sense cap mena de explicació apart de la anterior, esva trencar la relació que tenia amb aquesta noia. Surt del ball pensant en el succeït amb la noia, imaginant que posseeix un filtre amorós que donaria a la noia i que un cop estigués enamorat d’ell essuïcidaria per fer-la sofrir la resta de la seva vida. L’ús de la ironia, com es veu en aquest fragment és també un dels recursos preferits de Calders a més de la comèdia. Mentre ell va passejant pelcarrer, es troba amb una gran tortuga amb un rètol pintat damunt la closca que anunciava les funcions del teatre del seu amic Elies. Amb l’aparició de la tortuga es veu, per primera vegada en aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pere Calders
  • Pere Calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • Pere Calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • pere calders

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS