Teatre Epidaure (Descripció, Estil, Significat i Funció)

Páginas: 3 (592 palabras) Publicado: 19 de abril de 2012
EL TEATRE D’EPIDAURE
Història de l’Art

A) A quin estil pertany; descriviu 5 elements més importants.

El teatre d’Epidaure és un monument arquitectònic que pertany a l’estil del grecclàssic. Aquest estil engloba el conjunt d’obres que van del segle VIII fins al 475 aC. Com a element mes representatiu d’aquest estil podríem esmentar la construcció de columnes d’ordre Jònic i arquitravats,situats en el prosceni (part al darrera de l’orquestra, amb una funció manament decorativa, per la qual sortien els actors). Aquestes, es podrien reconèixer fàcilment gràcies al capitell, el qualesta coronat amb dues volutes en espiral. Un altre element el trobem en les bases d’aquesta construcció, és a dir, l’aprofitament de la inclinació del terreny per aconseguir crear les grades. Adiferència per exemple de l’art romà, el qual aixecava les seves edificacions amb grades, gracies al descobriment de l’arc, que permetia obtenir una estructura semi vertical.
Altres aspectes a destacar,serien: la perfecció i bellesa arquitectònica de la qual gaudia l’art clàssic, l’harmonia de les seves construccions, etc.

B) Descriu el tipus de planta, les parts interior i exterior, elements desuport i suportats i estructura de la façana.
La planta del teatre d’Epidaure, consta d’una forma circular, d’uns 120 m de diàmetre. Aquests es divideixen en 3 parts: l'orquestra (part central delteatre), la càvea (el conjunt de les grades), i el prosceni, dividit en 2 parts, que es on duien a terme les representacions teatrals.
Cal mencionar també, el fet que sempre es troba a l'aire lliure.En el cas de l’Epidaure, es troba situat al peu d'una muntanya, per la qual cosa, es va haver de construir un mur perquè la muntanya no s'obrís. El teatre, a més, consta d’uns murs laterals decontenció del terreny, necessaris per les seves grans dimensions.
La part interior del teatre, esta format per un conjunt de grades, les quals tenen una forma semicircular, anomenada càvea. L'escenari...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teatre epidaure
  • Teatro De Epidauro
  • Teatro De Epidauros
  • El Teatro de Epidauro.
  • Teatro Epidauro
  • Teatre Epidaure
  • teatro epidaure
  • estilos de teatro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS