Teatre D'Epidaure

Páginas: 3 (511 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
Teatre d’Epidaure

Documentació general:
Arquitecte: Policlet el Jove
Cronologia: 330 Ac
Localització: Epidaure al Peloponès
Estil: Grec hel•lenístic
Materials utilitzats: Pedra
Sistemaconstructiu: Arquitravat
Dimensions: 120 m
Anàlisi formal:
Elements de suport i suportats: A causa de les dimensions que té a la graderia                 d’Epidaure s’hi van haver de construir uns murslaterals de contenció del terreny.
Espai exterior i interior: El teatre estava organitzat al voltant de l'orquestra de forma  circular. La càvea envoltava una gran part de l’orquestra i la partrestant era tancada per l’edifici que formava l’escena.
L’orquestra era on el cor transcorria l’acció però també era un espai dedicat a un altar al déu Dionís.
L’escena no s’ha conservat, però sabem quees tractava d’un portico d’ordre jònic que feia 4m d’alçada x 2m de fondària. Tampoc no es sap si el prosceni (on actuaven els actors  va ser afegit posteriorment. Aquest prosceni comptava amb un telórudimentari per tal de què els decorats poguessin variar o per fer canvis. Els telons de l’èpòca quan no s’utilitzaven quedaven amagats per unes obertures fetes al paviment de devant de l’escenari.Per tant el teló pujava. El nivell superior de l’escena era per quan els déus parlaven, posteriorment s’emprà com a camerino o com a fons.

El teatre d’Epidaure no disposava de façana; s’hi entrava atraves de dos accessos laterals que donaven a un passadís que separava l’orquestra de l’escena i permetia el pas a la càvea. Les proporcions de les graderies van ser calculades acuradament.Principalment en tenia 30, després se li van afegir 20 més separades de les primeres per un ampli corredor. Les segones grades tenien més sales d’accés que les primeres (23 en comptes de 13). Així que elteatre d’Epidaure tenia un aforament d’entre 1400-1500 persones.
Estil: La construcció es va basar en una serie de càlculs matemàtics. Els arquitectes grecs destaquen per la grandiositat en la concepció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL Teatre d'Epidaure
  • Teatre D'Epidaure
  • Teatre d'epidaure
  • Teatre d'Epidaure
  • Teatro
  • Teatro
  • Teatro
  • Teatro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS