Technicolor

Páginas: 19 (4601 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2013
TECHNICOLOR[pic][pic][pic][pic][pic]











GLÒRIA TAMARIT I TORRES
M-1 PLANIFICACIÓ DE CÀMERA EN AUDIOVISUALS
1r IL·LUMINACIÓ, CAPTACIÓ I TRACTAMENT DE LA IMATGE
CURS 2012-2013






INTRODUCCIÓ
Segons un document escrit per J.A. Ball, Vice President i Director Tecnicdurant els inicis de Technicolor i publicat en The Journal of Motion Picture Enginers (vol. XXV (agost, 1935), Nº2 pàg. 127-138), el desenvolupament del TECHNICOLOR es va crear per a ser un procés en el qual s’afegiria una escala de reproducció de color de qualitat que no hauria d’imposar complicacions a les condicions de projecció de cinema que ja existia, l’anomenat b/n (que es el producte senserestar). A més a més una altra de les premisses inicials era el cost del procés d’impressió i el cost de la pel·lícula, on la intenció era una mínima càrrega addicional ja que es des de l’equip es creien capaços d’inventar un procés d’impressió apte d’abaixar el cost final de la fabricació.


HISTÒRIA DEL TECHNICOLOR
Atès que és moltdifícil discutir i escriure els aspectes tècnics sobre el Technicolor sense seguir l’ordre cronològic del procediment de donar color a les pel·lícules en blanc i negre, iniciaré el meu treball parlant de la història del TECHNICOLOR, una de les cròniques més fascinants de la indústria del cinema. El relat històrico-tècnic que trobarem tot seguit està extret de diversos documents (datats entre 1935i 1942). Tots ells han estat trobats a la xarxa i els referents dels escrits son personatges importants en la història del technicolor com son H.T. KALMUS, J.A. BALL o W. HOCH.

ELS INICIS
LA FUNDACIÓ TECHNICOLOR CORPORATION
L’any 1912 Hernàndez-Mejía va inventar un procés d’impressió subtractiva fet de l’ús de la doblecapa a partir d’un balanç positiu. Aleshores, durant 1915, Herbert Kalmus, Daniel Comstock i Burton W. Wescot és van unir per l’iterés de Kalmus en la creació d’un moviment natural i variable a partir d’un procés d’imatge a color mitjançant l’elaboració d’un sistema casolà “flicker-free” o sense parpadeig. Tots ells havien aconseguit un cert èxit financer arran de la indústria d’abrasius, a l’igualque havien passat per d’institut de Tecnologia de Massachussetts. A pesar de que sols els dos primers obtingueren el graduat, el tercer, s’havia esdevingut un geni de la mecànica. Aquesta unió fou la que donà origen a Technicolor Motion Picture Corporation.

El principi de partida esdevingué a partir de dues decisions inicials. La primera fou la mesura mitjançant la qual permetrien l’eixidadels equips i els materials, i la segona, com dividir els requisits addicionals de gravació i reproducció del color entre màquines d’emulsió, procediment fotogràfic i laboratori. Així que els creadors del procés assumiren des del principi l’admissió de CÀMERES i PROJECTORS ESPECIALS, mentre que les dimensions de la PEL·LÍCULA serien ESTÁNDAR (35mm).PRIMER LABORATORI TECHNICOLOR
El primer laboratori va ser construït dins d’un vagó de ferrocarril, el qual podem observar en la imatge adjunta al text. Aquest estava equipat de amb:
- Laboratori fotoquímic
- Cambres fosques
- Caixa fort a prova de foc
- Plantes d’energia
- Oficines
- Maquinària i aparells necessaris per a portar endavant processos petits aescala comercial.


Els processos que podien realitzar eren: sensibilització, perforació, desenvolupament, rentat, assecat i fixació positiva, impressió, rentat, aire acondicionat, filtrat i refredament de l’aigua de rentat, examinar i entroncar pel·lícules, i realitzar mesuraments de control i proves. Finalment en 1917, el vagó va ser atropellat sobre les vies del ferrocarril i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Technicolor avui
  • life in technicolor
  • El aviador y el technicolor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS