Tecnico Educacion Infantil

Páginas: 10 (2306 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2012
INTRODUCCIÓ

Per tal d’aconseguir les condicions més favorables per al desenvolupament integral dels infants, la zona dedicada al joc a l’escola, ja ha d’incloure diferents espais amb la finalitat de poder compaginar el joc individual amb l’exploració i l’aprenentatge per descobriment: aquests espais són els racons.

L’organització en racons suposa la creació d’espais on es porten a termediverses activitats lúdiques amb una metodologia activa i participativa, les quals poden realitzar-se individualment o en grups reduïts, en funció de l’edat dels infants i de les estratègies metodològiques utilitzades.
Una part de l’organització de les activitats que es tenen que fer a l’aula poden ser organitzades a partir de racons de treball, això ens permet respectar el ritme individual detreball de cada alumne, ens permet respectar l’ interès i la diversitat del grup- classe.

Els racons de treball són una alternativa que ajuda a compaginar el treball individual organitzat amb el treball individual lliure. Els materials i les propostes de treball que trobarem en ells facilitaran la interacció entre l’Infant i el seu entorn, això farà que la seva experimentació es base en elsconeixements previs que té l’alumne, i per tant anirà descobrint nous aspectes i coneixements de forma significativa i funcional.
No cal oblidar altres aspectes importants com que són les capacitats que els alumnes han d’adquirir per poder programar, organitzar i realitzar la seva pròpia activitat de forma correcta i autònoma.
Observant als nostres alumnes podem veure que cal dos tipus d’activitatsorganitzatives: els racons individuals i els racons col·lectius.


JUSTIFICACIÓ PEDAGÒGICA DEL RACÓ

Una nova forma d’estructurar l’espai de la classe, és aquella que recull el dinamisme, les necessitats, l’elasticitat i la flexibilitat que els propis infants ens aporten. Per a ser sensibles a aquestes manifestacions i ser capaços de reconvertir-les en una activitat didàctica, el docent deuorganitzar l’espai de forma que puga donar resposta a la capacitat imaginativa, d’exploració i d’observació que els xiquets i xiquetes manifesten en el seu fer diari.

És evident que en aquestos moments, existeixen gran quantitat de mestres que es manifesten partidaris d’aquesta metodologia, encara que no tots quan parlem de treballar per racons i tallers estem parlant de la mateixa cosa, ni tots hoentenem de la mateixa manera. Cal partir de la diversitat de conceptes envers els racons: racons de joc, racons de treball, tallers o intertallers.
Organitzar l’aula en racons dóna la possibilitat als xiquets de treballar individualment tot allò que ha aprés de forma col·lectiva, així d’aquesta manera els aprenentatges seran realment significatius i funcionals.DESCRIPCIÓ DEL RACÓ

El racó de perruqueria PLAN B l'hem distribuït segons la seqüenciació d'accions que tenen lloc en l'ordre de determinades accions quan vas a la perruqueria: primer rentar, després assecar i finalment pentinar.
En primer lloc trobem el Hall, hem utilitzat materials reciclats per la construcció del rebedor, folrat amb paper negre, amb la caixa registradora reciclada d'una caixade sabates i pintada amb pintura, ficant-li amb cartolina les diverses accions que et cobraran a la perruqueria, rentar,assecar,tallar, pentinar..., també amb cartolina hem elaborat els diners de la caixa registradora, hem fet un ram de flors amb paper de seda per decorar el Hall on ens rebran i ens informaran del temps d'espera.
A continuació trobem la zona de maquillatge on hem utilitzatmaterials reciclats per elaborar el tocador, folrat amb paper negre per donar-li un toc elegant, plastilina pels pinta llavis i els pinta ungles, paper d'alumini pel mirall.

En la zona de rentar, trobem els materials següents:
Rentacaps, realitzat amb ampolla d'aigua de 5 litres, suportada per una capsa fotralada amb paper blanc, la carxofa de bany està feta de plastilina.
Xampú elaborat amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Técnico en Educación Infantil
  • Técnico en educación infantil
  • tecnico educacion infantil
  • Técnico Educación Infantil
  • tecnico en educacion infantil
  • Tecnico educación infantil
  • tecnico superior de educacion infantil
  • Técnico Superior En Educacion Infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS