tecno

Páginas: 4 (982 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2014
TEMA 1 EL PROCÉS DE COMUNICACIÓ
Entenem per comunicació, en general, el fet de transmetre informació d’un punt a un altre. En aquest sentit es pot parlar de comunicació entre màquines, entreanimals i entre éssers humans. Hi ha moltes maneres de comunicar-se per exemple oralment, codis ,signes visuals, sonors
La comunicació es pot definir com el procés de transmetre informació entre unemissor i un receptor
La comunicació ha evolucionat molt gracies a diferents tipus de comunicació:
-Elèctrica Electrònica Informàtica Espacial
Un emissor, que actua com a font generadora de lainformació. Sense un emissor, no és possible cap mena de comunicació. Evidentment, previ a l’acte d’emissió del missatge, hi ha d’haver una voluntat d’aquest emissor d’efectuar el missatge.
Un receptor,que actua com a destinatari de la informació. És clar que, com en el cas anterior, no hi ha comunicació si no existeix un receptor, tot i que aquest no cal que sigui una persona en concret, si parlemde comunicació humana, sinó que pot ser un receptor col·lectiu (els ciutadans) o un receptor abstracte (a qui pugui interessar) o bé, una màquina –un ordinador, per exemple,- si parlem de comunicacióno humana
-Un missatge, que conté la informació que l’emissor transmet al receptor. Sense missatge no hi ha comunicació perquè no hi ha res a comunicar.
-Un codi, que permet la producció(codificació) i la interpretació (descodificació) dels missatges. Per tal que hi hagi comunicació, l’emissor i el receptor han de fer servir el mateix codi, o els missatges produïts no seran interpretats.
-Uncanal, que serveix de suport físic per transmetre el missatge. En la comunicació oral el canal és l’aire per on es propaguen les ones sonores; en la comunicació escrita, el canal és el paper ons’imprimeixen les lletres, etc. Si no hi ha disponible un canal, els missatges no arribaran mai de l’emissor al receptor i no hi haurà comunicació.
LA TELEFONIA FIXA
El telèfon esta format per un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tecno
  • tecno
  • TECNO
  • tecno
  • tecno
  • Tecno
  • tecno
  • Tecno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS