Tecno

Páginas: 6 (1257 palabras) Publicado: 19 de septiembre de 2015
Marta Avileo Vélez



9 Busca informació sobre alguna màquina o aparell antic que incorpori un mecanisme de transmissió per rodes dentades. Descriu la utilitat de la màquina o aparell, digues si es coneix l'autor i com és la transmissió sobretot pel que fa a la forma i el material de les rodes:

El mecanisme d'Anticitera és una calculadora mecànica antiga dissenyada per preveure la posició delSol, la Lluna, i alguns planetes, que permetia predir eclipsis. Consisteix en un conjunt d'engranatges de rodes dentades de bronze amb signes i inscripcions astronòmiques en grec antic, dialecte corinti-siracusà. Va ser descobert entre les restes d'un naufragi prop de l'illa grega d'Anticitera, entre Citera i Creta, i es creu que data del 205 a. C. D'acord amb les reconstruccions realitzades, estracta d'un mecanisme que usa engranatges diferencials, la qual cosa és sorprenent ja que els primers casos coneguts fins al seu descobriment són del segle XVI.


2 Fes un petit treball on es descrigui l'evolució de les bicicletes, quan es va acoblar per primera vegada el mecanisme de cadena a la bicicleta, i de qui va ser la idea.

La bicicleta, col·loquialment anomenada bici, és un vehicle detransport personal de propulsió humana, és a dir pel propi viatger. Els seus components bàsics són dues rodes, generalment d'igual diàmetre i disposades en línia, un sistema de transmissió a pedals, un quadre metàl·lic que li dóna l'estructura i integra els components un manillar per controlar la direcció i un seient per seure. El desplaçament s'obté en girar amb les cames la caixa dels pedals que através d'una cadena fa girar un pinyó que al seu torn fa girar la roda del darrere sobre el paviment. El disseny i configuració bàsics de la bicicleta han canviat poc des del primer model de transmissió de cadena desenvolupat al voltant de 1885.

1817
L'alemany Karl Von Drais de Sonerbon, construyola Draisiana, la qual es movia mitjançant impulsos dels peus a terra; 20 anys més tard se li vanagregar uns cigonyals que permetien girar la roda del darrere.






Després, Els anglesos van millorar aquesta versió a la qual van nomenar "balancí", més lleuger i manejable que la "draisiana". Es va donar a cridar "dandi horse" (cavall del dandy) ja que solien ser usats per gent d'aquesta condició social.


1839
Un escocès anomenat Mcmilan agrego pedals a la roda posterior de la Draisina.

1855S'incorporen manetes a la Draisina.




1862
Pierre Michaux i el seu fill Ernesto creen un Velocípede amb tracció davantera mitjançant unes bieles fixes en eleje de la roda. Durant els anys següents van engrandir més la roda davantera, ja que així era una transmissió directa, al seu torn com més petita era la del darrere el velocípede tenia menys pes.




1867
Els anglesos (Particularment JamesStarley) avançant amb la idea entre 1865 i el 1870 engrandissin la roda davantera fins crea l'anomenada BI o "High Wheeler". L'objectiu és aconseguir més velocitat amb menys pes, però també amb un menor equilibri. No obstant això , amb una roda de 1,40 m de diàmetre s'avançava 4,40 m per pedalada i si era de 1,70 m la distància recorreguda pujava a 8,40 m. En aquesta boja escalada el rècord l'ostentaVictor Renard qui va col·locar a 2,50 m d'altura sobre el sòl al ciclista en una roda que permetia avançar 12,25 m per pedalada. La inestabilitat deguda a l'alçada no va facilitar que fos usada com a vehicle de desplaçament, encara que si com a esport. Els fabricants per homogeneïtzar aquestes bicicletes estandarditzar la roda davantera a un diàmetre de 1,2 metres i les posteriors de 40 centímetres.Cap a 1880 al Regne Unit ja circulava la paraula bicycle per denominar aquest vehicle i que els francesos van traduir per bicyclette.

1885
El suís Renold inventar la cadena i la va aplicar com a mitjà de transmissió a la roda del darrere.


En 1885, John Kemp Starley crea la "bicicleta de seguretat" o Safety Bicycle, molt semblant a una bicicleta urbana actual. Tenia frens i la postura era...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tecno
  • tecno
  • TECNO
  • tecno
  • tecno
  • Tecno
  • tecno
  • Tecno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS