Tecnologia - materials

Páginas: 15 (3610 palabras) Publicado: 20 de enero de 2015





TREBALL TECNOLOGIA INDUSTRIAL I
Els metalls no fèrrics, els plàstics, les fustes, les ceràmiques, les fibres tèxtils i els materials compostos.













ÍNDEX

Els metalls no fèrrics_____________________________2
-Alumini
-Coure
-Titani

Els plàstics_____________________________________4
-Polímers i plàstics

Les fustes
-Fustes naturals
-Fustessintètiques

Les ceràmiques__________________________________7
-Argiles
-Ciments
-Refractaris
-Vidres
-Abrasius

Les fibres tèxtils________________________________10
-Naturals
-Artificials
-Sintètiques

Els materials compostos__________________________11
-Formigó
-Resines reforçades amb fibres
-Contraplacats i emparedats

Bibliografia____________________________________13

Els metallsno fèrrics

Coure: el coure és un dels primers metalls utilitzats, consta de tres minerals, la calcocita, la calcopirita i la malaquita. No és gaire abundant, el principal productor és Xile, amb un 16% de la producció mundial.
El coure es pot obtenir de diferents formes segons el tipus de mineral i la seva riquesa, normalment s’obté amb la successió de diferents forns i al final s’aplica unprocés d’afinament electrolític per obtenir-lo amb gran puresa.
És un metall dens, tou i plàstic, es pot treballar bé en fred tot i que consta d’acritud, això vol dir que al deformar-lo en fred, el metall augmenta en duresa i resistència mecànica.
Els principals aliatges que fa el coure són llautons i bronzes. Els llautons són aliatges de coure i zinc, aquest millora les propietats mecàniques delcoure, en baixa el punt de fusió i el fa més apte per a l’obtenció d’objectes per fusió i emmotllament, això passa en tots els aliatges. El zinc també redueix la conductivitat elèctrica i tèrmica del coure. Els llautons que només contenen aquests dos materials es consideren llautons ordinaris ja que al superar el 50% de zinc no tenen aplicacions industrials perquè són massa durs i fràgils, peròquan se l’hi incorporen més materials s’obtenen llautons especials, s’utilitzen per a engranatges, maquinària marina, coixinets, etc.
En segon lloc tenim els bronzes, que són aliatges que consten de coure i qualsevol altre metall que no sigui zinc, normalment aquest aliatge es fa amb estany ja que millora les propietats de fusió i emmotllament del coure, afegit en petites proporcions millora laseva duresa, la resistència al fregament i la resistència a la corrosió. L’únic efecte negatiu que té aquest aliatge és la reducció de la conductivitat tèrmica i elèctrica. Els bronzes s’utilitzen per coixinets i vàlvules, també en la maquinària naval, però també són molt presents a les ciutats en forma d’estàtues i decoració.

Alumini: l’alumini és el metall més utilitzat després de l’aceractualment, és el metall més abundant a la superfície terrestre, és considerat un material modern ja que no es va començar a utilitzar a gran escala fins a finals del segle dinou.
L’alumini no es forma amb diferents minerals com el coure, sinó que s’extreu de la bauxita, el procés d’obtenció es complex, en primer lloc cal separar l’alúmina de la resta de compostos que formen la bauxita i, després s’hade separar l’alumini de l’alúmina utilitzant l’electròlisi en un bany de criolita fosa.
La criolita és un mineral que consta de sodi, alumini i fluor, la proporció per obtenir un quilo d’alumini és de cinc de criolita. Durant el procés es generen diversos residus com ara fangs vermells, diòxid de sofre, aigua fluorada, vapor de fluor, pols de quitrà i diòxid de carboni.
L’alumini és un molt bonmaterial ja que és lleuger, bon conductor tèrmic i elèctric, molt dúctil, mal·leable i tou en estat pur tot i que té acritud. És resistent a la corrosió provocada per la humitat però no resisteix aquelles solucions que continguin sal, ni productes químics com ara els àcids. Fon a baixa temperatura i és bo per a la fabricació de peces per fusió i emmotllament. S’utilitza per quasi bé tot avui...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Materials
  • Materials Handbook
  • Tipologia De Materials
  • Materials de Laboratorio
  • ciencia materials
  • materials de construccion
  • MATERIALS DE LABORATORIO
  • Els Materials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS