tecnologia

Páginas: 2 (338 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2014
ELEMENTS FONAMENTALS DE LES ESTRUCTURES.
Els diferents elements que formen les estructures permeten que aquesta puga suportar les càrregues o esforços a les que pot estar sotmesa i, a més, permetendonar-li una determinada forma a l'estructura.
Els principals elements d'una estructura són:
Pilars i columnes: és una barra recolzada verticalment, la funció és la de suportar càrregues o el pesd'altres parts de l'estructura. Els principals esforços que suporta són de compressió i vinclament(Deformació que ofereixen els cossos sotmesos a compressió quan són llargs i prims). També se lidenomina pal, columna, etc. Els materials de què està construït són molt diversos, des de la fusta al formigó armat, passant per l'acer, maons, marbre, etc. Solen ser de forma geomètrica regular (quadradao rectangular) i les columnes solen ser de secció circular.
Bigues i biguetes: és una peça o barra horitzontal, amb una determinada forma en funció de l'esforç que suporta. Forma part dels forjatsde les construccions. Estan sotmeses a esforços de flexió.
Sabates: Són els elements que reben els esforços dels pilars ocolumnes i els transmeten a terra. Formen part dels fonaments.Forjat: és l'estructura horitzontal (o amb una petita inclinació), formada pel conjunt bigues, biguetes, revoltons, formigó i solera, que ens serveix de sostre (si hi ha una planta superior), i de sòl.Fonaments: és l'element encarregat de suportar i repartir a la terra tot el pas de l'estructura, impedint que aquesta pateixi moviments importants. Normalment suporta esforços de compressió. Elsmaterials de què es compon són formigó armat, ferro, acer, etc.


Tirants: és un element constructiu que està sotmès principalment a esforços de tracció. Altres denominacions que rep segons lesaplicacions són: riosta, cable, tornapunta i tensor. Alguns materials que es fan servir per fabricar són cordes, cables d'acer, cadenes, llistons de fusta ...




Arcs: és un element que s'utilitza molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tecnologia
  • Tecnología
  • Tecnologia
  • Tecnologia
  • Tecnologia
  • Tecnologia
  • Tecnologia
  • Tecnologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS