Tecnologia

Páginas: 3 (707 palabras) Publicado: 6 de enero de 2015
C) Sistemes passius. Arquitectura bioclimàtica
En el sistema passius la captació de l’energia solar, l’emmagatzematge o acumulació i la distribució de l’energia tèrmica es realitza de maneranatural, sense la intervenció de cap element mecànic. Aquest sistemes són el fonament de l’arquitectura bioclimàtica.
L'arquitectura bioclimàtica és una arquitectura adaptada al medi ambient en el dissenyd'edificis amb la finalitat d'optimitzar el consum de recursos naturals (sol, vegetació, vent, etc.) per tal d'estalviar un màxim energia i fer més saludables els edificis. Té per objectiu laconsecució d'un gran nivell de confort tèrmic i visual mitjançant l'adequació del disseny, la geometria, l'orientació i la construcció de l'edifici a les condiciones climàtiques del seu entorn. Comportasovint un sobrecost constructiu, que s'hauria de compensar per l'estalvi d'energia a llarg terme.
Els elements bàsics utilitzats en l’arquitectura bioclimàtica són:
Vidrieres: capten l’energia solar iretenen la calor mitjançant l’efecte d’hivernacle.
Massa tèrmica: la seva finalitat és emmagatzemar la calor. Acostumen a ser elements estructurals: parets, murs, etc.
Elements de protecció: Comaïllament, persianes, volades, teulades, etc.
Reflectors: Superficies adequades per produir increments de radiació a l’hivern, que poden actuar com a elements de protecció a l’estiu.

D) Sistemesactius
Els sistemes actius es basen en la captació de l’energia solar amb un conjunt de col·lectors plans i la seva transferència a un sistema d’emmagatzematge que abasta el consum quan és necessari.Els sistemes actius utilitzen l’energia per escalfar un fluid, normalment, aigua o aire. En el camp de l’habitatge serveixen per satisfer les necessitats d’aigua calenta sanitària i de calefaccio. Lesinstal·lacions per a l’aprofitament de l’energia solar a baixa temperatura estan formades per un subsistema de captació, un subsistema d’emmagatzematge i un subsistema de consum.
Subsistema de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tecnologia
  • Tecnología
  • Tecnologia
  • Tecnologia
  • Tecnologia
  • Tecnologia
  • Tecnologia
  • Tecnologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS