Tecnologies OLED

Páginas: 2 (314 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2013
Tecnologies OLED.

El passat mes de Gener a Berlín la companyia de tecnologies SAMSUNG presentà un nou smartphone flexible, això si, sols per costats exteriors. El terminalpresentat tenia una grandària de 5,5 polzades. En el 2012 en l’ IFA ja es presentà un televisor amb la tecnologia OLED, la utilitzada per aquest model d’ smartphone. La tecnologia OLED(Organic Light-Emitting Diode, en valencià: diode orgànic de emissió de llum) consisteix en  un diode que es basa en una capa electroluminiscent formada por una pel·lícula decomponents orgànics que reaccionen, a una determinada estimulació elèctrica, generant i emetin llum por sí mateix. Compost per dues fines capes orgàniques: capa d'emissió i capa deconducció, que a la vegada estan compreses entre una fina pel·lícula que fa de terminal ànode i un altre igual que fa de càtode. En general aquestes capes estan fetesde molècules o polímers que condueixen l'electricitat. Els seus nivells de conductivitat elèctrica van des de nivells aïlladors fins a conductors, i per això s'anomenen semiconductors orgànics. Uns dels avantatgesde les OLED es que a diferència dels LCDs no consumeixen tanta energia degut a que les OLED quan estan apagades no produeix llum, el contrari que les LCDs que no poden mostrar unvertader negre, i es produeix utilitzant energia.
Alguns dels inconvenients més seriosos son la seva curta duració i el gran impacte que provoca sobre el medi ambient degut a que elscomponents orgànics son molt difícils de reciclar, el que provocaria un gran impacte a llarg termini.
Més enllà de les OLED s’està estudiant també una nova tecnologia de LED orgànicque no només produeix llum sinó que també es capaç de arreplegar l’energia mitjançant la llum solar. Aqueta tecnologia es podria aplicar a tot tipus d’aparells elèctrics.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Materiales inteligetes y tecnologia OLED
  • Tecnologías Lcd, Plasma Y Oled
  • Tecnología Oled
  • La tecnologia oled
  • La tecnología oled
  • Tecnologia Oled
  • Tecnologia oled
  • Tecnologia oled

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS