Teixit Nerviós

Páginas: 3 (638 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2012
EL TEiXiT NERViÓS
IMPULS NERVIÓS
Neurona: cèl·lula especialitzada capaç de generar una información i transmetre-la d’un punt a un altre de l’organismer. Un impuls nerviós mediatitza la informacióndegut a una serie de canvis físics i químics en la superficie i interior de la cèl·lula.
Quan la neurona està en repòs hi ha una diferencia de carrega i concentració entre l’interior i l’exterior dela cèl·lula. A l’exterior hi ha major concentració de sodi i l’interior major de proteïnes i potassi. Quedant una carrega més positiva a l’exterior i més negativa a l’interior. Aquesta diferencia decarrega s’anomena potencial de membrana. En repòs es de -70mV.
Aquesta xifra es manté gracies a la bomba de sodi, provoca la sortida de sodi a l’exterior per a compensar les entrades i ixides de ions.L’impuls es desencadena quan algún factor augmenta bruscament la permeabilitat de la membrana per al sodi, precipitant aquest a l’interior. La bomba de sodi s’oposa a la seua entrada i laneutralitza. Si l’estímul es prou intens, es a dir si supera el llindar d’exitació, augmenta la concentració de ions positius a l’interior. Invertint-se així la diferencia de potencial que ara será de +40mV(Potencial d’acció)a l’interior celular, es a dir, despolarització.
Inmediatament després de la despolarització es produeix la repolarització, que consisteix en equilibrar el potencial de membrana ambl’intercanvi d’ions entre l’exterior i l’interior celular. Una vegada en repòs es pot tornar a desencadenar un nou potencial d’acció.
L’impuls nerviós es propaga a una velocitat constant en cada axó.Aquests están recoberts per mielina (subtancia aïllant) exepte als nòduls de Ranvier, on es produeix la propagació. Com més gruixuda siga la fibra i més separats estiguen els nòduls més rapid estransmet l’impuls.
Seguix la ‘’llei del tot o res’’, es a dir, el potencial d’acció no depen de la intensitat de l’estímul, es produeix quan supera l’estímul llindar, o si no el supera no es produeix....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL TEIXIT NERVIÓS
  • el teixit nervios
  • EL TEIXIT NERVIÓS
  • nervi
  • el nerviosismo
  • nervios
  • Teixit Epitelial
  • Nervios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS