Telecomunicacions

Páginas: 10 (2367 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2012
TELECOMUNICACIONS BLOC 1
INTRODUCCIÓ
Comunicació de dades:
* Font: genera dades a transmetre (telefon, computador)
Transmissor: transforma i codifica la informació i el que fa és generar i transmetre senyals electromagnètiques.
Mòdem: transforma les cadenes de bits generades per un computador en senyals analògiques es poden transmetre a través de la xarxa de telefonia.
* Sistema detransmissió: Transporta les dades (pot ser una linia o una xarxa)
* Receptor: Accepta el senyal procedent del sistema de transmissió i el transforma per poder-lo processar. Mòdem: transforma el sistema analògic i el converteix en una cadena de bits.
* Destinatari: Accepta i processa les dades del receptor. Connectem de manera directa (amb el mòdem) la font amb la destinació amb un enllaçpunt a punt. Inconvenients:
1. Distàncies
2. Dispositius es connecten entre si en instants diferents i concrets.
Només és pràctic si hi ha pocs dispositius.
Les comunicacions punt a punt no són sostenibles, la solució és una xarxa de comunicacions.
XARXES DE GRAN ABAST (WAN)
És una xarxa molt extensa travessant dominis públics. Utilitzen circuits proporcionals per a algun proveïdor.La transmissió s’ha d’encaminar a través dels nodes interns fins a arribar al destinatari. Els nodes interns ignoren el contingut de les dades ja que la seva funció és permetre transmetre les dades node a node fins a la destinació.
HI HA DUES TECNOLOGIES
1. Commutació de circuits
Escull un camí (freqüència d’enllaços físics entre node i node) entre la font i el destinatari, el camí mésespecífic i únic i dura la comunicació. Transmet les dades de manera continua i a la màxima velocitat. Hi ha recursos exclusius per a cada comunicació, es commuten dades pel canal adequat sense retards. Ex: xarxa telefònica
2. Commutació de paquets
Les dades es divideixen en paquets i s’envien individualment, els paquets viatjen node a node seguint en mètode STORE AND FORWARD. A cada node es rep elpaquet complement, s’emmagatzemen durant poc temps i es retransmet al node següent. És molt efectiu en comunicacions entre ordinadors.
Tècniques de commutació de paquets:
* Retransmissió de dades (Frame Relay)
S’afegeix informació redundant a la trama per a reduïr la taxa d’error (pèrdua d’informació). Els pocs errors de transmissió es tracten als ordinadors/extrems
* Transferènciesasíncron (ATM)
Els paquets (cel·les) tenen la mateixa mida,al contrari de les trames. Al ser iguals són més ràpid de commutar (=+velocitat). Té molts pocs errors per tant aprofita l’ample de banda. El ATM crea un circuit virtual entre les estacions.
* Circuits virtuals :
És molt eficaç i molt ràpid. No cal reordenar les dades ja que l’ordre de sortida serà igual que el de tornada.
Hi ha 2tipus:
1. Circuits virtuals permanents (PVC). Enllaços dedicats entre dos dispositius. És una RUTA FIXA i no es trenca ni es desconecta.
Estats:
Transmissió de dades (fons)
Recepció de les dades (destinació)

2. Circuits virtuals commutats (SVC). Es creen segons de la demanda i es trenquen un cop acabada la comunicació. És una RUTA DINÀMICA ja que es trenca i desconecta més que el PVCEstats:
Establiment del circuit
Transmissió de dades (fons)
Recepció de les dades (destinació)
Alliberament del circuit
Datagrames: no circuits virtuals, cal reordenar les dades
Congestió: és quan es rep més dades que capacitat té de transportar-les. Si hi ha congestió a ATM i Frame Relay tenen mecanismes que ho notifiquen al emissor i així poden retransmetre les dades més lentament.PROTOCOLS, SERVEIS I MODEL JERÀRQUIC
MODEL SIMPLE DE TRES CAPES
1. Capa Accés a la Xarxa: el computador emissor proporciona a la xarxa l’adreça del destinatari. L’implementació de la capa d’accés a la xarxa depèn dels diversos estàndards ( commutació de circuits. Commutació de paquets...) El programari de les capes superiors és independent de la tecnologia de xarxa que es faci seguir.
2....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • telecomunicacions
  • Les telecomunicacions
  • La revoluci de les telecomunicacions 1
  • Union Internacional De Telecomunicacions
  • Estudi de telecomunicacions de la comarca del ripollès
  • Telecomunicacions

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS