Teles

Páginas: 3 (539 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2014
SETÍ

Caracteristiques

És una tela que una faç és brillant. Depenent quina fibra s'utilitzi hi ha més o menys brillantor. Això es deu al tipus d'entramat que s'utilitzi. Hi haurà més brillantorsi el filat és amb seda. Si el filat és amb cotó hi haurà menys brillantor.

Es tracta d'una tècnica d'ordit dominat pel teixit que es forma un nombre mínim d'entrellaçats en una tela.

La sevasuavitat, brillo i elegant apariència ho converteix en un teixit característic en pantalons curts esportius, roba interior femenina, camises de dormir, bruses i vestits de nit. També en pantalons curtsesportius, calçotets per homes, camises i corbates. Altres usos inclouen tapissaries, roba de llit i sabatilles de ballet.

Les peçes de setí s'han de rentar a ma amb un detergent per peçesdelicades. Al aclararles afegirem a l'aigua unes gotes de vinagre d'alcohol i una mica de sucre glas. El satí no s'ha de retorçar al rentar i secar a l'ombra.

Història

Originalment, durant l'EdatMitjana, el setí de seda era, en conseqüència, era molt car, utilitzat només per les classes altes. Satinat es va fer famós a Europa durant el segle XII. El nom té el seu origen a la ciutat portuària xinesade Quanzhou, el nom forma (medieval) àrab Zayton. [3] Durant l'última part de l'Edat Mitjana, va ser un important port d'embarcament de la seda, utilitzant la Ruta de la Seda marítima per arribar aEuropa.

MICROFIBRA

La microfibra és un tipus de fibra sintètica molt fina amb la qual es texeix un teixit anomenat, per extensió, també microbifra. Està composta majoritàriament per polièster(unes quatre cinquenes parts) i poliamida. El fil obtingut és cent vegades més fi que el cabell humà, però només la meitat de gruixut que la seda. El seu diàmetre és de l'ordre de 10 micres.

La formade la fibra els confereix una alta capacitat d'absorció, cosa per la qual els productes fets amb aquest material són bons per a esssecar, per a netejar, etc. El fet que absorbeixi el doble que el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tele
  • Tele
  • tele
  • Tele
  • la tele
  • EL TELAR
  • Telas
  • La tele

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS