Televisión

Páginas: 13 (3169 palabras) Publicado: 13 de junio de 2011
COM FER UN PROGRAMA PER A TELEVISIÓ
L'elaboració del projecte. De la idea a l'emissió.

En aquest llibre, Enric Violan, s'adreça als professionals, estudiants i aficionats de l'àmbit audiovisual, per ajudar a canalitzar les seves idees en possibles formats de televisió. El llibre està dividit en tretze blocs; primer en la definició de la persona que s'inquieta per aquest món, "L'emprenedoraudiovisual" seguidament, La introducció en aquest mercat, passant per les cadenes de televisió, les productores, els mercats de compra i venda dels productes audiovisuals i finalment els costos d'adquisició de programes de telelvisió. El tercer bloc es refereix als gèneres de televisió, el quart, en la base de qualsevol producte, la idea, la creativitat i el talent. Seguidament trobem la proposta,els sistemes de prorucció, les tècniques de programació i audiometria, el patrocini, el màrqueting, les noves tecnologies, i finalment, on, com i a qui presentar el projecte.
1. L'Emprenedor audiovisual:
La principal idea que es mostra en aquest capítol, és que perquè una idea audiovisual arribi a bon port, cal molta paciència, ja que una de cada 99 s'arribarà a emetre, les altres, quedaranguardades en un calaix.
Eric Violan, ens parla de tres figures fonamentals que fan possible aquest traspàs de la idea a la realitat. El primer és el Productor, el qual gestiona i coordina tots els elements necessaris per a dur a terme un programa de televisió. Anteriorment, la imatge del productor, diu E.Violan, era negativa ja que s'associava a diners, fama, dones i festes. Però com en totes leshistòries sempre hi ha la part llegendària i la part real. Abans la figura del productor era la de persones que simplement invertien en la indústria audiovisual. La figura del productor de cinema i el de televisió era molt diferent, als anys 70, el de televisió, ja comença a gestionar uns diners provinents de la cadena.
La segona figura és la del Productor executiu, la seva feina té un termini mésllarg que la del productor, ja que té l'obligació d'empènyer el projecte fins que s'emet i treure'n el màxim rendiment possible. És el màxim responsable creatiu i econòmic d'un programa de televisió.
La tercera figura per L'Eric, és l'Emprenedor audiovisual. Aquesta és una figura a l'alça ja que crea i desenvolupa el seu projecte empresarial, a vegades corrent riscos, i l'optimitza al màxim de lesseves possibilitats. En el llibre es fa la comparació entre l'emprenedor audiovisual, i un promotor immobiliari. La idea clau d'aquesta figura és que tothom vegi que pot arribar a ser-ho. L'únic que cal és rodejar-se d'un bon equip que assessori en cada fase del producció del projecte. L'emprenedor audiovisual té cinc funcions:
- Analitzar la idea.
- Recollir l'opinió i rebre l'assessoramentdels professionals.
- Realitzar el projecte.
- Presentar el projecte a la tv o productora de tv.
- Tenir paciència i perseverància.
2. Introducció al mercat audiovisual:
En l'inici d'aquest bloc, Eric Violan, ens obre els ulls i ens recorda el canvi continu que ha patit la televisió fins ara. Anteriorment hi havien dos o tres canals i les opcions eren més que limitades, avui en dia, amb latelevisió privada, les plataformes digitals, internet, etc, s'ha creat una nova forma de veure i d'entendre la televisió.
2.1. Les cadenes de televisió: Avui en dia hi ha una gran diversitat de cadenes de televisió, tan grans com petites. Cada una té una forma diferent de treballar i de cordinar-se. La competència entre elles, és un fenomen necessari no només per al sector, sinó en termes generals,ja que les emisores s'han d'esforçar a fer una programació de qualtiat per atraure al màxim nombre d'espectadors. Això, com bé diu Eric Violan, crea un debat ja que no sempre allò que més audiència té, correspon a allò de major qualitat, parlem de programes com: Sálvame, ¿Dónde estás corazón?, etc.
2.2. Les productores: Actualment diu Eric Violan, hi ha una gran diversitat de productores. Viuen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Television
  • La televisión
  • Television
  • Television
  • Televisión
  • la television
  • television
  • la televisión

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS