Television y familia, un reto educativo

Páginas: 4 (951 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2011
La idea principal del text és que a part dels professors i dels pares i mares, un dels factors que influeix directament en l’aprenentatge és els mitjans de comunicació i específicament la televisió.També ens mostra la visió de la importància de l’educació conjunta entre pares i mestres, inculcant uns aprenentatges i uns valors de manera paral•lela.

Antigament a les cases no disposaven detants televisors com els que tenim en l’actualitat i això és un problema que afecta greument en l’educació dels nens ja que es passen moltes hores sols davant aquest aparell.
Molts dels programes,series, o bàsicament informacions que ens transmet la televisió no poden ser vistos per els nens de una certa edat i això comporta que els pares haurien d’estar pendents dels seus fills quan mirin latelevisió. Per poder educar i processar correctament la informació que reben a través dels mitjans de comunicació és educar al nen a utilitzar aquest medi críticament.
Per poder realitzar aquestatasca és necessari que els pares estiguin amb ells i l’ajudin a entendre què han de veure i què no, debatre sobre temes que sorgeixin, explicar els fets d’una altra manera, fer una valoració sobre l’informació que estan rebent,... tot això faria que el nen sàpigues donar-li un ús correcte a la televisió.
L’estat, per la seva part hauria de vigilar i controlar els continguts que s’emetin en horesque els menors puguin estar mirant la televisió i per part de les pròpies cadenes haurien de fer una reflexió sobre tota la informació que s’emet i pensar una mica en els espectadors, que moltes vegadessón els nens.
L’escola també té un paper molt important alhora d’educar als alumnes referent a l’ús de la televisió, juntament amb els pares han de forma una educació d’assimilació i aprenentatgebasada en un ús crític i raonat, però la família és considerada el filtre mediador entre el nen i la televisió.

Els pares, normalment, no donen importància en el paper tant essencial que tenen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los retos de la comunicación y la colaboración entre la educadora y las familias
  • La Televisión Y La Familia
  • Televisión Y Familia
  • La FAMILIA Y SUS RETOS
  • television educativa
  • Retos de la educadora
  • La Televisión Educativa
  • retos educativos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS