Tema 1 oposiciones musica

Páginas: 10 (2345 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2013
TEMA 1. LA MÚSICA COM A LLENGUATGE I MITJÀ D’ EXPRESSIÓ. VALOR FORMATIU DE LA MÚSICA. PERCEPCIÓ I EXPRESSIÓ. IMPORTÀNCIA DE L’EDUCACIÓ MUSICAL A Ñ’ETAPA PRIMÀRIA DEL CURRÍCULUM D’EDUCACIÓ MISICAL EN LA CONCRECIÓ D’UNITTAS DIDÀCTIQUES GLOBALITZADES.

Introducció.
Des del principi de les nostres existències l’ésser ha viscut envoltat de música, aquesta l’ha acompanyat a la seva evolució i haevolucionat amb ella. Es per això, que ha sigut inclosa al nostre sistema educatiu com una matèria que ha de ser estudiada dins l’ àrea d’Educació Artística, tal i com vegem a la Llei Orgànica d’Educació 2/2006 del 3 de maig.
L’educació té com a finalitat el desenvolupament integral del xiquet. A través de la música l’alumne podrà treballar totes aquelles actituds i aptituds que contribueixen aun millor creixement tant intel•lectual, com emocional, passant també pel desenvolupament social, comunicatiu i espacial.
El Decret 111/2001, del 20 de juliol, del govern Valencià pel qual s’estableix el currículum d’educació primària a la Comunitat Valenciana. distribueix els continguts i objectius a estudiar a aquesta àrea al voltant de dos eixos, la percepció i l’expressió. Amb la finalitatque l’alumne desenvolupe la creativitat i la imaginació, que desperte la curiositat per l’art i que aprenga a gaudir de diverses manifestacions artístiques.
Per a què tot a quest procés d’ensenyança i aprenentatge es duga a terme de forma eficient, serà l’alumne el protagonista del seu aprenentatge. Mentre que el mestre serà qui crearà a l’aula afavoridor per a aquest procés, a més de despertarels interessos dels alumnes, atenent en tot moment a les necessitats que aquest presenta.
“Una gran errada és afirmar que s’ha d’entendre la música per a gaudir d’ ella. La música no es fa, ni deu ser feta mai per que siga entesa, sinó per que es senta. La música no és sols l’ art més jove, sinó tal vegada l’únic exercici que, si ha de ser eficaç, exigeix una completa joventut d’ esperit”. Manuelde Falla.
A partir d’aquest moment anem a estudiar, doncs, tots aquells aspectes que nosaltres com a docents hem de tenir en compte a l’hora de desenvolupar la nostra feina. Per a això a aquest tema vaig a tractar el per què de la música a l’escola, la música com a mitjà de comunicació i els seu valor formatiu.

(LA MÚSICA COM A LLENGUATGE I MITJÀ D’EXPRESSIÓ)
Al llarg dels anys la música haestat considerada com un llenguatge universal, però aquesta visió ha canviat ja que aquest queda limitat a certes cultures. Acceptant el concepte de fenomen universal. Umberto Ecco manifestava que la música no és un llenguatge universal perquè té falta de contingut semàntic. Al no tenir un significat concret, no pot ser entesa per tots de la mateixa manera, cada oient la interpretarà distintament.Però no per això podem negar que la música siga un llenguatge, ja que és una comunicació i expressió, té els seus codis específics de representació i interpretació. Es tracta d’un llenguatge fet art, més expressiu si cap que la pròpia llengua, ja que a través de la música podrem transmetre sentiments, emocions, així com expressar sensacions.
La finalitat del llenguatge musical és meramentcomunicativa, igual que el llenguatge oral, cobrint així la necessitat de l’ésser per expressar-se. Per això aquests dos guarden estretes relacions comunes com l’entonació, la dinàmica, les pauses, les parts d’un diàleg (exposició, desenvolupament i desenllaç), i la necessitat de que hi haja un emissor i un receptor que interprete el missatge transmès. La música ens permet expressar-nos a través delcant, la dansa i a través d’un instrument o percussió corporal. Ens cita Victor Hugo que “ La música expressa tot allò que no pot dir-se amb paraules i no pot quedar en el silenci”.
El llenguatge musical està composat per una sèrie de sons que es representen simbòlicament a través de les notes. I està constituït per quatre elements essencials que han segut tractats a través de la història,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 1 oposiciones ingles
  • Tema 1 oposicion celador scs
  • Música tema 1
  • tema 23 musica oposicion
  • Tema 1 Oposición Policía Local Elaboración Propia
  • Temas oposiciones
  • Tema 1 oposiciones inglés
  • Tema 1 oposiciones primaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS