TEMA 6 LA HISTORIA DE CATALUNYA EN ETAPES

Páginas: 3 (698 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2015
TEMA 6 LA HISTORIA DE CATALUNYA EN ETAPES:
Com a primera etapa torbem el Imperi Carolongi i el naixament de Catalunya. En l’any 711 despareix la monarquia visigoda amb la conquista musulmana, elsFRANCS INICIEN LA RECONQUESTA, aconsegueixen frenar la invasió musulmana.
En l’any 801 els francs alliberen a Barcelona dels musulmans, i neix Catalunya la Vella.
La marca Hispànica es trova divididaadministrativament per l’imeri, i trobem que esta dividida en comptats, a cada un dels comptats hi ha un compte que es l’encarregat d’adminitrar el seu comptat, un compte és un funcionari del Imperi,els comptes depenien i estaven sotmesos al emperador.
En el segle IX els comptes pasen a estar controlats per i formen part d’un llinatge, d’una meteixa familia, del llinatge català.
GUFIRÉ EL PELÓS:en l’any 878 que és el compte de Barcelona acoensegueix que ñ’emperador lo concideixi la possibilitat de que el títol de compte sigui una transmissió per herencia.
Al segle X al 985 hi va haver un atacdels musulmans contra la ciutat de Barcelona anomenada com a BATALLA DE ALMENSA, el compte de Barcelona demana ajuda a l’Empreador per l’exercit i l’emperador li va demegar l’ajuda, per lo tan és enaquest momento en el que és declara la INDEPENDENCIA DE ATALUNYA VELLA AMB L’IMERI CAROLINGI, aquest acte s’anomena com la INDEPENDENCIA DE FACTO.
Els comptes tenen una relació de fidelitat, és a direl compte li deu obedència al empreador, i aquest li ofereix la seva protección, quan l’Emperador viola els seus dures el compte no té obligació d’obeir-lo i pot declara l’independencia dels seucompte o comptats.
Fins al segle XIII no es va acoseguir la indepndència jurídica de Catalunya, aquesta indpendència és singnada per el compte de Barcelona, que era JAUME I i el rei de França que era LLUISIX.
SISTEMA POLIÀRQUIC: En el segle XI va haver una pèrdua de poder i crisi política del compte de Barcelona, la seva conseqüencia és que hi ha pluralitat de poders polítics.*1
*EL DRET SUBJECTU:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia Tema 6
  • Historia tema 6
  • Historia mundial tema 6
  • TEMA 6 HISTORIA
  • Tema 1 Història contemporània de Catalunya i Espanya
  • Historia De Catalunya
  • Historia de Catalunya
  • Tema 6 del libro vicens vives historia de españa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS